El Teatre de l’Aurora suspèn la funció de divendres i manté les actuacions de dissabte i diumenge

17

El Teatre de l’Aurora ha anunciat que suspèn la funció que s’havia de fer demà divendres de “Rastres_Argelers” en motiu de la vaga general convocada a Catalunya. En un comunicat, el teatre explica que “des del món de la cultura es treballa per defensar el dret i la llibertat de pensament i d’expressió. El Teatre reivindica que aquests drets han estat vulnerats i, per aquest motiu, s’adhereix a la vaga general”. Des del Teatre també informen que les funcions programades per dissabte i diumenge es mantenen.

Una reivindicació de la memòria dels refugiats republicans de la Guerra Civil
Rastres_Argelers és un espectacle creat, dirigit i interpretat per la manresana Aina Huguet, que proposa un retrat directe, senzill i contundent sobre l’experiència de milers de refugiats republicans que van anar a parar al camp de concentració d’Argelers.

Barcelona 2001. Una trucada. Dues germanes. Uns papers vells. I les últimes paraules de l’àvia, amb un nom que neix de molt endins i ressona en el silenci: “Argelers”. Per què, Argelers? Això és el que es pregunten la Clara i la Joana la nit abans del funeral de la seva àvia. I ho descobriran a través de la lectura d’un diari personal que fins ara havia estat desat en una capsa vella, a dins d’un calaix del pis… i de la memòria.
Rastres_Argelers és un viatge en la memòria dels refugiats de la Guerra Civil que en el camí de l’exili van ser tancats als camps de concentració francesos, on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l’Estat francès i el govern franquista van ser còmplices absoluts.

Anna Bertran i Aina Huguet aconsegueixen explicar, amb una gran interpretació, pausada i sensible, dues experiències en femení, massa oblidades o poc tractades. Tot plegat en una posada en escena molt plàstica i amb una escenografia que ens transportarà a l’atapeïda platja d’Argelers, en un espectacle que va tenir una molt bona acollida de públic i crítica al seu pas per Barcelona.