El Teatre de l’Aurora estrena la seva nova producció ‘Sí sí sí’, sobre el desig i el consentiment
E

Sí sí sí,
1 de març de 2024

Aquest divendres 1 de març el Teatre de l’Aurora estrena ‘Sí Sí Sí’, la seva nova producció dirigida per Joan Arqué, protagonitzada per Ann Perelló, escrita per les neozelandeses Eleanor Bishop i Karin McCracken i que s’ha estrenat en diversos països arreu del món.

‘Sí Sí Sí’ és l’espectacle que ens hauria agradat veure quan anàvem a l’institut, una assignatura pendent per a totes les generacions. A través de dues històries protagonitzades per quatre joves, parla sense embuts sobre el desig i el consentiment des de la llibertat de cadascú. Un espectacle optimista, commovedor i amb sentit de l’humor, que combina la ficció, els testimonis de joves i la interacció amb el públic.

Segons paraules de Joan Arqué, director de l’espectacle, “un “sí” és una resposta. Una resposta afirmativa, afectiva i efectiva. Aquesta resposta però, no deixa de ser una qüestió emmarcada dins d’una situació concreta. Una circumstància i un context que al cap d’un petit instant, per multitud de variables, pot haver canviat. Segueix valent, llavors, aquest “sí”? És realment tan definitiu i absolut?”.

Sí sí sí,
Sí sí sí,

La finalitat de l’espectacle, segons explica la seva actriu Ann Perelló, “no és culpabilitzar ningú sinó trobar un espai on poder parlar sobre sexe, sobre consentiment, i el teatre potser és un espai on ho podem fer”.

“L’obra -explica Arqué- està basada a partir de les experiències de la mateixa autora però també a partir de gravacions que hem anat fent en diversos instituts de Catalunya amb gent jove, tot i que aquest espectacle no està dirigit exclusivament a gent jove sinó que ens interpel·la a tots d’una manera claríssima”. “Aquests vídeos ens han aportat una càrrega brutal que no esperàvem i nous matisos que l’obra, escrita el 2019, no tenia i serveixen d’altaveu a persones que no havien pogut manifestar la seva opinió i denúncia”.
Ann Perelló explica que dels vídeos “em van sorprendre molt que els nois i noies d’avui dia tenen una capacitat d’explicar què els passa així com la seva capacitat d’obrir-se i la magnitud del que han viscut. Són molt potents”.

Joan Arqué aprofita per agrair la valentia de totes les persones que han aportat les seves visions i pensaments en aquestes gravacions. Aquests vídeos, que formen part de l’obra, estan fets a conjuntament amb uns tallers duts a terme amb la sexòloga i terapeuta Raquel Tulleuda a diversos instituts de Catalunya i Mallorca.

L’obra té una sola actriu a escena però clarament hi ha dues protagonistes: una que és l’autora i que narra unes històries que a ella li han passat i l’altra una amiga, a la qual també li han passat altres fets. “Conjuntament amb l’acompanyament de l’audiovisual, s’aconsegueix una obra molt potent” explica el director.

Una coproducció del Teatre de l’Aurora amb el Teatre Principal de Palma

Després dels èxits de Moriu-vos (2022), Encara hi ha algú al bosc (2021) i L’amic retrobat (2019), el Teatre de l’Aurora estrena a Igualada aquesta nova producció conjuntament amb el Teatre Principal de Palma de Mallorca, on també es podrà veure els propers 7, 8 i 9 de març. L’espectacle també compta amb la participació del col·lectiu artístic Cultura i Conflicte en la part audiovisual, amb la traducció al català del conegut Màrius Serra i amb la música i l’espai sonor de la igualadina Judit Farrés.

Horaris i venda d’entrades

Les funcions de Sí Sí Sí tindran lloc el divendres 1 i dissabte 2 de març a les 20 h i diumenge 3 de març les 19 h.

Les entrades tenen un cost general de 18 € i es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció.

Recorda que amb el Carnet de subscriptor de La Veu de l’Anoia pots gaudir d’un 20% en les entrades de cada espectacle.

Notícies relacionades:

El Teatre de l’Aurora inaugura temporada amb l’espectacle ‘Estimadíssims malvats’

La Veu de l’Anoia renova el conveni de col·laboració amb el Teatre de l’Aurora

 

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta