El teatre compromès i satíric de la multipremiada Cia. La Calòrica arriba a l’Ateneu

0
82

Després d’estrenar al Teatre Nacional de Catalunya, La Calòrica arriba al Teatre Municipal Ateneu per presentar la seva darrera producció. De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda és una “auca ecologista” en la qual es parla de l’actitud dels humans davant d’una emergència que sembla inajornable però que la solució de la qual es va deixant per un altre dia. Una cursa desesperada entre escales i replans, una comunitat enfrontada al terrible repte d’organitzar-se abans que l’aigua els arribi al coll.

Alguna cosa fa pudor de podrit. No podem seguir negant l’evidència. Mentre nosaltres continuem aquí parlant de les nostres cabòries, la taca d’humitat s’estén, les canonades s’embussen, les parets s’esquerden… Reconèixer el problema és –ja ho diuen– el primer pas per solucionar-lo. Però estem realment disposats a fer el segon pas?

L’espectacle ha rebut el Premi Max 2022 a la millor actriu (Mònica López); el Premi de la Crítica 2021 a la millor actriu de repartiment (Mònica López); el Premi Butaca 2021 al millor text (Joan Yago) i els Premis Teatre Barcelona 20-21 al millor espectacle, millor interpretació de repartiment (Mònica López) i millor text (Joan Yago).

La Calòrica
Un grup d’estudiants de l’Institut del Teatre van crear la Calòrica el 2010, amb l’objectiu de fer projectes propis que els entusiasmessin, compromesos i innovadors. En aquests deu anys, han creat i produït deu espectacles: Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I (2010), L’Editto Bulgaro (2012), la peça breu Ekstraordinarnyy (2012), La Nau dels Bojos (2013), Bluf (2014), Sobre el fenomen de les feines de merda (2015), El Profeta (2016), Fairfly (2017), Els Ocells (2018) —que es va poder veure a Igualada— i aquest darrer De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda.

Actualment, la companyia està formada per en Xavi Francés, l’Aitor Galisteo-Rocher, l’Esther López, l’Albert Pascual, en Marc Rius, l’Israel Solà, la Júlia Truyol i en Joan Yago.

Les entrades tenen un preu de 20, 18 i 15 € i es poden adquirir per internet a  https://teatremunicipalateneu.cat/.

A part dels descomptes habituals, els joves menors de 25 anys poden adquirir l’entrada a 5€ durant aquesta setmana.

Compartir