El Team Endurance 37 queda 4t de la seva categoria a les 24h del Circuit de Catalunya

10 de juliol de 2019

Aquest passat cap de setmana del 5,6 i 7 de Juliol es va disputar la 25a edició de les 24 hores del circuit de Catalunya.

Els entrenaments van estar marcats per la mort del pilot  de l’equip Motocrom, Aurelio Martinez, que va ser envestit per un altre moto a la corba del estadi.

Pel que fa a l’equip Team endurance 37 els entrenaments van anar força bé, aconseguint la 37a posició de la general a la graella i segona de la categoria SST600, on s’emmarca la seva Yamaha YZR600RR.

A les dotze hores del dissabte dia 6 es va fer la sortida tipus espiga, com a Le Mans, sent el pilot Jordi Soler l’encarregat de fer una sortida fenomenal que va servir per escalar vàries posicions a la taula. Tot seguit, la següent posta la va fer el Roger Alemany, i seguidament el José Vivancos i el Jordi del Río. Tot anava perfecte i s’escalava fins a la 16a  posició general i 2a de categoria SST600, un somni per tot l’equip.

Feia una calor asfixiant, l’asfalt estava al voltant dels 60 graus i la temperatura ambient de 33. Les motos i pilots patien moltíssim i justament va ser llavorsquan l’electrònica va començar a patir les altes temperatures i va començar a fallar. Es va haver de parar fins a 6 vegades al box a intentar solucionar el problema i es va aconseguir gràcies als grans mecànics que porta aquest equip. Lamentablement es va caure quasi a la cua de la classificació, no hi havia res a perdre i se’ls i va donar als pilots l’ordre d’apretar per intentar pujar a la classificació el màxim possible i mirar de pressionar al tercer, que en aquell moment portava 10 voltes d’avantatge.

Els pilots van pressionar de valent, arribant a marcar uns temps d’1.56.00, que amb una SST600 de resistència son temps estratosfèrics. Però no va poder ser, ja que quan faltava menys d’una hora pel final i estaven a tres voltes del tercer i 5 del segons, la direcció de l’equip va decidir no arriscar més assegurar la 4a posició final de categoria i 22a de la general skratch de 56 equips participants.