13.2 C
Igualada
Dimecres, octubre 28, 2020

El Taller Àuria rep la Creu de Sant Jordi al Palau de la Generalitat

Aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, han entregat la Creu de Sant Jordi a diverses personalitats i entitats, entre elles a Tallers Àuria.

A l’entrega dels premis, el president ha remarcat que l’acte de lliurament de les Creus de Sant Jordi viu des del 2018 una “greu i important excepcionalitat”, i ha remarcat: “A les edicions del 2018 i 2019 no hi érem pas tots, i enguany hi hem d’afegir la pandèmia provocada per la covid-19”. A més, ha lamentat que si bé no s’ha pogut celebrar aquest esdeveniment en el format habitual al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), ha aconseguit celebrar-se al Saló de Sant Jordi de la Generalitat, “potser un dels llocs més emblemàtics” del país.

“Un reflex” del que és Catalunya
El president ha enumerat els àmbits de pertinença dels diferents premiats, als qui ha reconegut: “Sou un exemple però també un reflex de què és Catalunya”, i també, segons ha dit, del seu compromís, que evidencia que Catalunya és un poble amb vocació de futur, personalitat pròpia i amb una història difícil, “amb ànima, amb passió, que malda per ser lliure: “La cultura és un exercici sense fi de conrear l’ànima: és llibertat de pensament, és humanisme”. Torra els ha demanat: “Generadors de talent, de cultura i de llibertat, honoreu el nostre país”.

Teresa Maria Jorba recull en nom de Taller Àuria, SCCL la Creu de Sant Jordi

En aquest sentit, el president ha citat Mercè Rodoreda, que deia que la millor manera que tenia d’honorar el seu país era fer la seva feina el millor possible. “Us vull agrair que hàgiu servit al vostre país tan bé que heu estat mereixedors d’aquesta creu de Sant Jordi”.

Àngels Ponsa: “Som un país extraordinari”
“Veure avui la sala tan plena de talent em fa creure que som un país extraordinari”, ha dit la consellera, Àngels Ponsa, que ha citat Josep Carner, de què es commemora el 50è aniversari de la seva mort. “Ens hauria agradat lliurar aquests guardons en unes condicions habituals”, ha destacat també la consellera, que ha celebrat que, malgrat tot, s’ha trobat la manera de lliurar-los.

De fet, ha defensat: “Ha estat enmig de la pandèmia que hem après a valorar la ciència la cultura i el coneixement”, i ha reivindicat que aquestes disciplines omplen l’ànima i permeten mantenir-se viu en tots els sentits. A més, ha agraït la tasca dels científics per fer front a la situació, ha dedicat un record a les víctimes, i en especial a l’historiador Jordi Monés i Pujol-Busquets, que va morir al març.

Ponsa ha reivindicat que en un moment com l’actual a la societat li ha tocat reinventar-se, donant lloc a desenes exemples de bones pràctiques, “amb gent amb empenta, que no s’atura i rema endavant”, i ha afegit: “No som un poble que es rendeix”. La consellera ha remarcat el coratge que ha dut a fer gestes extraordinàries al passat i al futur, i ha reivindicat recuperar part les llibertats.

“Volem viure en llibertat en tots els àmbits, de pensament d’expressió i col·lectiva com a nació. Ens volem sobrians”, ha dit Ponsa, que ha agraït els premiats de ser constructors d’un pensament crític: “Ara ens calen més que mai referents i ‘influencers’, persones amb virtuts i valors”, ha afegit la consellera, que ha assegurat que la Generalitat treballa amb la vocació i l’enginy per superar de la millor manera possible i amb els mínims inconvenients qualsevol repte que plantegi vida”, ha dit.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El ple aprova el conveni per a la construcció del nou campus de salut

El ple municipal ha aprovat aquest dimarts, per unanimitat, el conveni entre el Govern de la Generalitat, a través del Departament d’Empresa i Coneixement,...

La Guàrdia Civil deté a Igualada l’empresari Oriol Soler i escorcolla una empresa a les Comes

La Guàrdia Civil ha llançat a primera hora d'aquest dimecres una operació en divesos punts del país, entre ells Igualada, contra un grup d'empresaris...

Som-hi estructura la proposta per a solucionar el repartiment a domicili

El grup municipal d’Igualada Som-hi s’ha reunit amb Anoia Riders i el Gremi d’Hosteleria de l’Anoia per a fer-los arribar la proposta que va...

Convocada per aquest vespre una concentració davant la caserna de la Guàrdia Civil

Davant les detencions que s'han produït a primera hora del matí de diverses persones vinculades amb el món de l'independentisme, 3 d'elles a Igualada,...

Programació doble a l’Aurora amb el Temps Viscut i Molotov

Aquest cap de setmana el Teatre de l’Aurora oferirà doble programació. El divendres 30 d’octubre tindrà lloc el concert del Cicle Música de Primera...
Compartir