2 C
Igualada
Dimecres, gener 20, 2021

El servei de Teleassistència es prestarà de forma universal a Vilanova del Camí

El ple de Vilanova del Camí va aprovar en la darrera sessió ordinària del mes de juliol el nou reglament regulador del servei de teleassistència a domicili -actualment en fase d’exposició pública. L’aprovació per unanimitat per part de tots els grups municipals, permet que els Serveis Socials puguin garantir que aquesta prestació es doni amb major transparència i de manera universal al municipi.

El reglament, elaborat a proposta de Serveis Socials, serà un instrument més objectiu, eficaç i transparent per regular els criteris per accedir a aquest servei i que pugui arribar, així, a totes les persones que compleixen els requisits.

A més, s’amplia l’accés al servei de manera gratuïta a la gent gran del municipi, fent que es presti de forma universal a tots els majors de 80 anys, sense tenir en compte la capacitat econòmica de la persona, i als menors de 80 anys que per les seves condicions de salut ho necessitin i no disposin de recursos econòmics suficients per fer front al pagament del servei a nivell privat.

L’Ajuntament no estableix cap mecanisme de copagament per a l’usuari, és a dir que serà gratuït per a les persones que compleixen els requisits d’accés marcats en aquest reglament. El cost l’assumeix l’Administració: l’Ajuntament de Vilanova del Camí es fa càrrec del 53% i la Diputació de Barcelona, del 47%.

Un servei bàsic d’atenció domiciliària
El servei de Teleassistència a domicili permet detectar situacions d’emergència, donar una resposta ràpida i garantir la comunicació permanent de la persona amb l’exterior. Es presta mitjançant el suport d’un equip de professionals i sense la necessitat d’utilitzar el telèfon, mitjançant un terminal de teleassistència instal·lat al domicili i un penjoll que porta posat l’usuari.

El fet de regular el servei, tal i com consideren des de la regidoria de Serveis Socials, “permet que la gent gran tingui una major sensació de protecció i d’igualtat en l’accés”.
L’objectiu de la teleassistència és promoure una millor qualitat de vida de les persones usuàries, potenciant la seva autonomia personal i unes condicions adients de convivència en el seu propi entorn familiar i sociocomunitari.

El reglament està en període d’exposició pública fins el dia 4 de setembre
Des del 24 de juliol i fins el 4 de setembre el reglament estarà a exposició pública. Durant aquest termini podrà ser examinat per qualsevol interessat en les dependències municipals o a la seu electrònica de l’Ajuntament i al web municipal www.vilanovadelcami.cat, àrea d’Exposició Pública.
En el cas que no es presentin reclamacions o suggeriments en el termini d’informació pública i audiència dels interessats, s’entendrà aprovat definitivament.

Per sol·licitar l’accés al Servei de Teleassistència la persona interessada ha de trucar a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament i demanar cita prèvia amb la Treballadora Social. La professional mantindrà una entrevista amb la sol·licitant per tal de verificar les circumstàncies socials i familiars i les necessitats a satisfer. En cas que es compleixin el requisits, es gestionarà l’alta del servei.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

57 donacions i 6 oferiments en l’acapte de sang d’Òdena

Òdena va acollir aquest passat diumenge una nova campanya de donació de sang que va tenir lloc al Centre Cívic del Pla d’Òdena. La...

Igualada Comerç inicia una campanya específica per a la gent gran

Darrerament Igualada Comerç ha estat realitzant diferents campanyes enfocades a diferents col·lectius per promocionar el comerç local i incentivar les compres de proximitat. I en...

S’inicien les obres de millora de les instal·lacions del Castell de Claramunt

Aquesta setmana s’inicien al Castell de Claramunt un seguit d’actuacions destinades a millorar les instal·lacions d’aquest monument de la comarca. Els treballs previstos consistiran...

L’AV del Barri de Montserrat critica l’ús polític que s’ha fet dels talls de llum

El passat dia 12 de gener uns veïns i els regidors de Igualada Som-hi, van realitzar un acte reivindicatiu al barri de Montserrat per...

El UECANOIA s’imposa a tres de les curses virtuals de l’Anoia

Aquest any les curses estan agafant un altre aire amb els confinaments i les mesures dictades pel govern de la Generalitat. Tres de la...
Compartir