1.9 C
Igualada
Dimarts, gener 31, 2023

El servei de Teleassistència es prestarà de forma universal a Vilanova del Camí

El ple de Vilanova del Camí va aprovar en la darrera sessió ordinària del mes de juliol el nou reglament regulador del servei de teleassistència a domicili -actualment en fase d’exposició pública. L’aprovació per unanimitat per part de tots els grups municipals, permet que els Serveis Socials puguin garantir que aquesta prestació es doni amb major transparència i de manera universal al municipi.

El reglament, elaborat a proposta de Serveis Socials, serà un instrument més objectiu, eficaç i transparent per regular els criteris per accedir a aquest servei i que pugui arribar, així, a totes les persones que compleixen els requisits.

A més, s’amplia l’accés al servei de manera gratuïta a la gent gran del municipi, fent que es presti de forma universal a tots els majors de 80 anys, sense tenir en compte la capacitat econòmica de la persona, i als menors de 80 anys que per les seves condicions de salut ho necessitin i no disposin de recursos econòmics suficients per fer front al pagament del servei a nivell privat.

L’Ajuntament no estableix cap mecanisme de copagament per a l’usuari, és a dir que serà gratuït per a les persones que compleixen els requisits d’accés marcats en aquest reglament. El cost l’assumeix l’Administració: l’Ajuntament de Vilanova del Camí es fa càrrec del 53% i la Diputació de Barcelona, del 47%.

Un servei bàsic d’atenció domiciliària
El servei de Teleassistència a domicili permet detectar situacions d’emergència, donar una resposta ràpida i garantir la comunicació permanent de la persona amb l’exterior. Es presta mitjançant el suport d’un equip de professionals i sense la necessitat d’utilitzar el telèfon, mitjançant un terminal de teleassistència instal·lat al domicili i un penjoll que porta posat l’usuari.

El fet de regular el servei, tal i com consideren des de la regidoria de Serveis Socials, “permet que la gent gran tingui una major sensació de protecció i d’igualtat en l’accés”.
L’objectiu de la teleassistència és promoure una millor qualitat de vida de les persones usuàries, potenciant la seva autonomia personal i unes condicions adients de convivència en el seu propi entorn familiar i sociocomunitari.

El reglament està en període d’exposició pública fins el dia 4 de setembre
Des del 24 de juliol i fins el 4 de setembre el reglament estarà a exposició pública. Durant aquest termini podrà ser examinat per qualsevol interessat en les dependències municipals o a la seu electrònica de l’Ajuntament i al web municipal www.vilanovadelcami.cat, àrea d’Exposició Pública.
En el cas que no es presentin reclamacions o suggeriments en el termini d’informació pública i audiència dels interessats, s’entendrà aprovat definitivament.

Per sol·licitar l’accés al Servei de Teleassistència la persona interessada ha de trucar a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament i demanar cita prèvia amb la Treballadora Social. La professional mantindrà una entrevista amb la sol·licitant per tal de verificar les circumstàncies socials i familiars i les necessitats a satisfer. En cas que es compleixin el requisits, es gestionarà l’alta del servei.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

El Monbus CB Igualada aconsegueix una victòria vital

MONBUS CB IGUALADA 70 CN HELIOS 63 El Monbus CB Igualada va acabar patint per no saber tancar el partit. El conjunt igualadí, que va controlar...

No era el mec el que feien

M’he de disculpar. He de demanar perdó pel que vaig escriure la setmana passada. Amb el títol: “Presidents fent el mec”, deia que els...

El Club Sènior Igualada de ping-pong presenta el seu equip en una sessió especial acompanyats pel palista Joan Masip

Fa poc més d’un any, un grup de tres o quatre persones (de entre 60 i 90 anys) es van trobar per fer unes...

Últimes notícies