Llibre: “El secret de la banya embruixada”
L

10 de març de 2016

El secret de la banya embruixada Clijcat vertical - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catAmb el robatori d’una banya de rinoceront a la casa de Salvador Dalí arrenca una frenètica història en la qual la Sil, el Pep i el Marc es converteixen en els herois que han d’alliberar la Terra d’una terrible amenaça. El pas del robatori a la gesta de salvar la raça humana, començant per Palamós, es fa amb la irrupció de l’element fantàstic: dins la banya han estat confinats durant anys uns espectres malèfics que, ara alliberats, volen anihilar el planeta. Sortosament, en ajut dels joves surten uns éssers no menys fabulosos, els fantasmes bonassos de Robert Ruark i de Charlie Fatburger, el buldog que havia pertangut a Truman Capote.

Macip i Roig, autors també d’Ullals (La Galera, 2011), injecten al text tot d’elements que atrapen el jove lector: investigació detectivesca, experiències paranormals, amulets, ectoplasmes, beuratges màgics… però també treball en equip i enamorament.

L’acció se serveix a dojo, amb moments de gran desbocament imaginatiu, però la claredat i l’eficàcia de la prosa, de sintaxi escarida i amb expressions en anglès fent falca, mai no es perden. Tampoc no hi falten els tocs d’humor, que sorgeixen, sobretot, de la convivència d’éssers que habiten en dimensions diferents.

Potser alguns joves lectors desconeixeran les múltiples referències culturals que es troben al llibre, que poden donar força joc a l’hora d’esprémer la lectura, tant si parlem de literatura com d’art, de la vida pre-Internet o d’especulació immobiliària. Així mateix, el text convida a fer un passeig per l’Alt i el Baix Empordà i acaba deixant una porta oberta a noves aventures dels protagonistes.

Quant a la coberta, es tracta d’una composició d’il·lustració sobre una fotografia de Joan Vives, i ha participat al projecte La Llança de Sant Jordi d’Òmnium Cultural.

GEMMA MULET/ClijCAT-Faristol

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta