El Saló de la Infància d’Igualada obre les portes avui dijous

163

Aquest dijous obre les portes a l’Escorxador el Saló de la Infància d’Igualada, una de les cites referents de les festes de Nadal a la capital de l’Anoia, que arriba a la seva 35a edició i s’allargarà fins el 4 de gener de 2019.

La responsable de les polítiques municipals d’Infància, Carme Riera, destacava que “enguany, al Saló conflueixen dues fites molt significatives per la ciutat, com són la designació de Ciutat Amiga de la Infància 2018-2022 per part de la UNICEF i la de Ciutat Europea de l’Esport 2019 per part d’ACES Europe”. Per tant, afegeix, al ja habitual protagonisme dels infants “en aquesta edició hem volgut afegir un protagonisme molt destacat dels esports i de l’activitat física com a elements fonamentals per a una bona salut”. Per això, el lema d’aquesta edició és “Mou-te amb el Saló”, mantenint d’aquesta manera la dinàmica dels darrers anys de dotar la cita d’un eix temàtic motor: el 2012 va ser El Saló de les Idees, el van seguir El Saló Bestial (2013) i Un Saló Sonat! (2014), El Saló dels Xefs (2015), El Saló del Cinema (2016) i, l’any passat, es va celebrar El Saló Teconològic.

Aquesta edició del Saló de la Infància, doncs, aposta aquest any per un programa divertit i dinàmic, que donarà cabuda a l’oci i el joc però que, alhora, pretén promocionar la pràctica de l’esport i l’activitat física com a hàbits de vida saludable des de ben petits. Aquesta pràctica es pot dur a terme de forma individual o en grup, convertint-se en una actuació que facilita la integració, la col·laboració amb els altres, la tolerància i el respecte de les diferències.

Es mantindran molts espais i activitats ja consolidats com les àrees d’aventura, els inflables, els llits elàstics, la pista d’slot, el circuit de karts, l’espai per nadons, actuacions musicals participatives i tallers variats, com els de maquillatge, percussió o dansa, entre molts altres. Però, com a novetat important, el Saló pot disposar des d’aquest any de l’ala Nord de l’edifici de l’Escorxador, fet que permet redistribuir els espais i aplegar tots els tallers de manualitats en un mateix entorn, facilitant a les famílies la participació d’infants de diferents edats en activitats diverses de forma simultània.

Horaris d’obertura i preus de les entrades
El Saló de la Infància se celebrarà al recinte de l’antic Escorxador –c/ Prat de la Riba, 47– entre avui, 27 de desembre el 4 de gener, i obrirà les portes cada dia entre les 10:30 i les 19:30h. El dia 31 de desembre, però, tancarà a les 14h i l’endemà, dia 1 de gener, estarà tancat.
Les entrades d’un dia de validesa, tenen un preu de 3,50 euros i els abonaments per quatre jornades costen 11 euros. Es poden comprar a la taquilla de l’Escorxador. En el cas dels menors de 3 anys i dels acompanyants majors de 12 anys, l’entrada serà gratuïta.