17 C
Igualada
Dimecres, octubre 20, 2021

El restaurant i hotel Somiatruites rep l’Estrella Verda de Michelin

El restaurant i hotel Somiatruites rep l’Estrella Verda Michelin, un distintiu que la prestigiosa guia ha atorgat per primer cop en la seva edició del 2021 per tal de reconèixer els restaurants i xefs particularment compromesos amb la defensa del medi ambient. El guardó, expliquen, busca premiar l’esforç d’aquests establiments, independentment del nombre d’estrelles que tinguin, i fer-se ressò de les millors pràctiques gastronòmiques en l’àmbit de la sostenibilitat.

Ahir al vespre va tenir lloc la gala de presentació de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2021, on es van revelar els establiments premiats amb aquesta distinció. El Somiatruites forma part dels sis restaurants catalans reconeguts amb l’Estrella Verda, al costat de projectes de la talla de Les Cols (Olot), Cocina Hermanos Torres (Barcelona), Lluerna (Santa Coloma de Gramanet), Casa Albets (Lladurs) i L’Antic Molí (Ulldecona). En total, s’han atorgat 21 Estrelles Verdes a Espanya i Portugal.

Els germans Andrés, al capdavant del restaurant i hotel Somiatruites, es mostres molt il·lusionats i satisfets amb aquesta distinció que reconeix la sostenibilitat, un dels pilars del projecte culinari i arquitectònic de Xavier i David Andrés. I és que l’abril de 2019, amb la inauguració de l’Hotel Somiatruites, projectat per l’arquitecte Xavier Andrés, el Somiatruites va reafirmar la seva aposta per una cuina més respectuosa amb el medi ambient. L’hort de la coberta, de 400m2, serveix com a aïllament tèrmic i la producció de vegetals de l’hort abasteix bona part de la matèria prima per confeccionar els plats del restaurant. Les plantacions es reguen amb l’aigua freàtica del barri, i les restes de verdura i pa que genera el restaurant serveixen d’aliment per a les gallines que, al seu torn, fan l’adob per l’hort. Un circuit tancat que genera un residu zero.

Així mateix, i per cinquè any consecutiu, el restaurant igualadí obté el distintiu Bib Gourmand de la Guia Michelin, que reconeix els establiments que ofereixen una proposta gastronòmica d’alta qualitat a preus assequibles.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El CAI queda 4t en la 1a edició de la Copa Catalana de Clubs

L’equip mixt Absolut  del C.A. Igualada Petromiralles, va assolir diumenge passat al matí una molt meritòria 4a posició en la 1a edició de la...

Alumnes de l’Institut Joan Mercader viatgen a Prada de Conflent

La setmana del 4 al 7 d'octubre els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Joan Mercader vam anar a Prada de Conflent durant tres...

El Consell acompanya a les cooperatives en l’impuls de l’economia social i solidària

El Consell Comarcal de l’Anoia obre una nova etapa en l’impuls de l’economia social i solidària a la comarca després de la col·laboració dels...

Bolonya acull l’estrena “Spring, the sweet spring” de Carles Prat

El prestigiós grup vocal The Kings Singers ha estrenat aquest cap de setmana l’obra “Spring, the sweet spring” del compositor igualadí Carles Prat. L’obra, que...

El Monbus CB Igualada segueix intractable a la Lliga EBA

MONBUS CB IGUALADA 9️7 ALFINDÉN CB 8️2️ El CB Igualada disputava el passat dissabte 16 d'octubre la 3a jornada del grup C-2 de lliga EBA. Els...
Compartir