Socialistes d’Igualada lamenta “l’urbanisme Frankestein” a mida de Castells

50

El grup municipal dels Socialistes d’Igualada ha votat en contra de la modificació urbanística a mida que permetrà l’obertura d’un nou gran supermercat de gairebé 4.000 metres quadrats a l’antiga fàbrica Vives Vidal. El PSC lamenta que es faci un vestit a mida i que la modificació no respongui a una planificació de la ciutat.

El portaveu del grup socialista, Jordi Riba, ha explicat que l’arribada de Bon Preu es tracta “d’una implementació comercial sobredimensionada que respon més a una guerra de competència entre les grans cadenes de supermercats que no pas a una necessitat de nous espais comercials d’alimentació que tingui Igualada”. Riba ha preguntat al govern quina afectació tindrà això per al petit comerç i ha recordat que és la tercera modificació urbanística a mida que el govern del PDECat fa al servei d’una gran cadena de supermercats, tal i com ja va passar amb Mercadona i Aldi. Socialistes d’Igualada lamenta que actuacions com aquestes “alteren les regles del joc i afavoreixen certs supermercats per sobre d’altres, ja que es permet que puguin instal·lar-se en zones on la planificació urbanística no ho contemplava”.

En l’àmbit estrictament urbanístic, el PSC acusa Marc Castells de practicar un “urbanisme Frankestein” de nyap en nayp i de modificació urbanística en modificació urbanística. Per això Riba afirma que el govern del PDECat “no té un model de ciutat perquè actuacions com aquesta no responen a una planificació clara per Igualada, sinó que són actuacions reactives, no proactives”. Socialistes d’Igualada ha reiterat la seva demanda perquè el govern afronti la renovació del POUM: “La ciutat del 2018 no pot estar planificada amb un document del 1986, és urgent pensar la ciutat en global i això passa per actualitzar el Pla Urbanístic”. Jordi Riba afegeix que “cal marcar un criteri sobre quants metres comercials necessita la ciutat, el que evitaria anar fent vestits a mida amb pactes fets des del despatx del regidor d’Urbanisme”. En aquest sentit, a la part final del Ple, el PSC i tots els grups de l’oposició han votat una moció que demana iniciar un nou POUM. Els 11 regidors del PDECat hi han votat en contra.