El PSC guanya les eleccions catalanes a la comarca de l’Anoia

Jordi Riba serà l'únic diputat anoienc al Parlament en la propera legislatura

12 de maig de 2024

El PSC ha guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya a l’Anoia. Els socialistes s’han imposat, obtenint més de 13.000 vots, a la segona candidatura: Junts. Els de Carles Puigdemont han superat els 12.000 vots, obtenint més 2.000 sufragis nous respecte el 2021. La tercera posició ha estat per Esquerra. Els republicans, que havien estat la primera força a la comarca el 2021, perden gairebé 2.500 vots i es veuen relegats a la tercera plaça.

En quarta posició, Vox ha passat per davant d’un Partit Popular que creix i passa de novena a cinquena força. La principal força política perjudicada per aquesta pujada de PP i VOX és la CUP, que perd gairebé 1.000 vots i passa de la quarta a la sisena plaça.

La irrupció d’Aliança Catalana, en una lluita frec a frec amb els Comuns per la setena posició, és una altra de les notícies de la jornada.

Junts es torna a imposar a Igualada amb el PSC segon

A la capital de l’Anoia, Junts ha repetit la victòria de 2021, aconseguint sumar més vots. La segona posició, en canvi, passa d’Esquerra al PSC. Amb els republicans en tercer lloc, el PP, Aliança Catalana i VOX se situen en quarta, cinquena i sisena força respectivament. La CUP passa de cinquena a setena força.

PSC i Junts es reparteixen els municipis de la comarca

Junts ha repetit la seva victòria a la capital de l’Anoia i a la majoria de municipis, tot i que la demografia de la comarca afavoreix els socialistes. Esquerra perd tots els municipis en què havia guanyat el 2021. El PSC ha mantingut l’estatus de força hegemònica en els municipis tradicionalment socialistes, i fins i tot s’ha imposat en municipis els quals no eren habituals feus socialistes en les darreres eleccions, com Capellades.

Jordi Riba serà l'únic diputat anoienc

El candidat anoienc del PSC, Jordi Riba, serà l'únic diputat anoienc que aconseguirà la seva acta com a diputat per a la propera legislatura. L'ex-regidor igualadí ocupava el número 13 a les llistes socialistes per la província de Barcelona en aquestes eleccions.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta