16.9 C
Igualada
Dimarts, juny 6, 2023

El projecte de les Vies Blaves es reforça amb el suport del Govern de l’Estat

El secretari d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya, Fernando Valdés, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, i el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, han visitat aquest matí el tram de la Via Blava Anoia, que transcorre entre Vilanova del Camí i Jorba i que forma part del projectes de les Vies Blaves Barcelona, impulsat per la Diputació de Barcelona.

Amb aquesta trobada es reforça el compromís del Govern d’Espanya, que el passat mes de desembre va atorgar 4,5 milions d’euros al projecte dins de la convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) per a ens locals finançats amb els Fons Next Generation de la UE, a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència “España Puede” del Govern d’Espanya.

Durant la visita, el secretari d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern d’Espanya, Fernando Valdés, ha conegut com avança el projecte i ha felicitat la Diputació de Barcelona per la qualitat i l’ambició del projecte, presentat al ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per obtenir finançament dels fons Next Generation UE. La proposta s’ha imposat entre més de 500 sol·licituds presentades a Espanya. «Els fons europeus ja són una realitat i una aposta transformadora per un model de turisme que aportarà alternatives econòmiques al territori, posant en valor un patrimoni natural cultural, gastronòmic i arquitectònic únic a la província. Felicito la Diputació i tots els alcaldes i alcaldesses per la coordinació en el disseny d’aquesta proposta, veritablement ambiciosa i transformadora. Catalunya ja ha captat 70 milions d’euros de la primera convocatòria extraordinària de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació del ministeri, i aquest any podrà optar a 75 milions d’euros més», ha valorat Fernando Valdés.

De la seva banda, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha afirmat que «el projecte Vies Blaves Barcelona vol recuperar i posar en valor el patrimoni natural i cultural al voltant del parc fluvial més important de la província de Barcelona. Ho farà través de la creació i l’adequació d’itineraris transitables per a la pràctica del cicloturisme i del senderisme entorn als rius Llobregat, Anoia i Cardener». La diputada ha destacat, a més que «aquest projecte es troba en un estat de maduresa important a través de l’impuls dels fons Next Generation»

Finalment, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, ha assegurat que «aquest és un projecte ambiciós que aportarà riquesa al territori i recuperarà espais naturals idíl·lics i fràgils». També ha volgut esmentar i agrair la implicació del govern d’Espanya i els 4 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation de la UE: «la col·laboració entre administracions és essencial per portar a terme aquest projecte i, per tant, poder comptar amb els ajuntaments, el consell comarcal, la Generalitat, el govern d’Espanya i la UE fa que la suma permeti que les Vies Blaves Barcelona tirin endavant i siguin una realitat de la qual en podrem gaudir tots».

La visita s’ha iniciat amb una reunió prèvia amb alcaldes i regidors de la comarca i del Consell Comarcal de l’Anoia per parlar sobre el projecte de les Vies Blaves Barcelona. La reunió ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte; l’alcalde de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miquel Juárez; el president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete; el conseller de Turisme del Consell Comarcal de l’Anoia, Daniel Gutiérrez, i el regidor d’Urbanisme de la Pobla de Claramunt, Frederic Marí; entre d’altres representants municipals.

Compartir