12.2 C
Igualada
Dimecres, octubre 27, 2021

El Procicat aprova un pla d’obertura per l’oci nocturn

El Procicat ha aprovat aquest dimecres el pla de reobertura de les activitats recreatives musicals de l’oci nocturn, que s’aplicarà un cop decaigui l’ordre de tancament del Ministeri de Sanitat. El document contempla mesures generals per aquells locals i establiments que funcionin com a discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals, o karaokes. Tots ells hauran de controlar els accessos, gestionar les zones de ball i restauració, aplicar les mesures de higiene i garantir el funcionament dels sistemes de ventilació i climatització. En el cas dels grans locals, la venda d’entrades haurà de ser anticipada, la pista estarà perimetrada i no s’hi podrà consumir.
El protocol obre la porta a reprendre l’activitat d’un dels sectors més afectats per les restriccions aplicades per tal contenir la pandèmia de la covid-19 a Catalunya. Això sí, quan això sigui possible, hi haurà uns requeriments a seguir basats, sobretot, en el control d’accessos, la gestió de les diferents zones dels establiments, les mesures de neteja i la ventilació.

Pel que fa als control d’accés, en locals amb un aforament superior a 500 persones serà obligatori comptar amb algun sistema telemàtic de venda anticipada i reserva nominativa d’entrades, per facilitar una traçabilitat dels assistents en cas de rebrot. En aquells locals amb un aforament menor, serà només recomanable.

Aquests sistemes telemàtics hauran d’incorporar informació sobre la disponibilitat de l’aforament, per evitar aglomeracions de públic en els accessos als locals. Pel que fa a la venda per taquilla del romanent d’entrades, caldrà portar un registre de dades d’identitat i contacte de qui hi accedeixi, independentment de l’aforament del local.

A més, caldran aplicar mecanismes per garantir que, en cas de produir-se cues, es mantingui la distància de seguretat a l’exterior del local i exigir l’ús de mascareta a les persones que estiguin esperant. De fet, s’hauran d’establir fluxos diferenciats d’entrada i de sortida, amb el mínim contacte possible entre ambdós.

En relació amb els aforaments, la fixació d’un màxim prendrà com a base el que tingui autoritzat cada local. El Procicat ho considera un element clau per poder garantir la seguretat dels treballadors i dels clients, especialment per a facilitar que es mantinguin les distàncies interpersonals de seguretat, i minimitzar al màxim la possibilitat de contagis.

Pel que fa a l’ús de les pistes de ball, s’hi podrà estar seguint algunes directrius: en els locals amb un aforament superior a 500 persones, la pista estarà perimetrada, amb un punt d’entrada i un de sortida. Independentment de l’aforament, serà obligatori dur la mascareta correctament posada i no consumir-hi.

Amb referència al servei de barra, s’haurà de garantir la distància interpersonal, i eliminar tots els utensilis que puguin ser d’ús comú o compartit. Els clients hauran de dur permanentment posada la mascareta i només es podrà enretirar per menjar o beure.

Per últim, serà necessari intensificar les activitats de neteja i desinfecció i que es disposi d’un protocol adaptat en funció de l’aforament, la freqüència de trànsit o ocupació, els tipus d’activitats i els usos de cada local. Els establiments també hauran de garantir la renovació dels fluxos de l’aire amb sistemes de ventilació i renovació, així com mantenir la màxima aportació possible d’aire exterior, mitjançant ventilació natural o en els sistemes de ventilació i climatització per evitar la transmissió del virus.

De fet, on només es disposi de ventilació natural, caldrà maximitzar el cabal de ventilació obrint les finestres i les portes: així, es recomana ventilar els espais amb la major freqüència possible i, com a mínim, tres vegades al dia durant 10 minuts. Començar la ventilació dues hores abans de l’obertura del local i mantenir-la en funcionament una hora després del tancament.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’amplia l’horari dels consultoris del nucli i el Pla d’Òdena

L'Equip d'Atenció Primària d'Anoia Rural ha informat que aquesta mateixa setmana amplia els horaris d'atenció al públic del consultori del nucli i del Pla...

Impuls perquè restaurants i comerços tinguin productes de proximitat

En el marc del projecte de creació del Parc Agrari de la Conca d’Òdena, actualment s’està treballant en la creació de l’Associació de Restauració...

Carme Canela & Joan Monné inauguren el Cicle de Música Primera Fila

Aquest dilluns 25 d’octubre el Teatre de l’Aurora ha presentat una nova edició del Cicle Música de Primera Fila dins de la Programació Octubre/Desembre...

Els Moixiganguers revaliden a Reus la bona actuació d’Igualada

La normalitat castellera està cada vegada més a prop i així ho demostren colles com els Moixiganguers d’Igualada. Aquest dissabte, a la diada dels...

El Monbus CB Igualada segueix al capdamunt de la classificació

AE BADALONÈS DIMONIS 76 MONBUS CB IGUALADA 82 El CB Igualada disputava el passat dissabte 23 d'octubre la 4a jornada del grup C-2 de lliga EBA....
Compartir