21.2 C
Igualada
Diumenge, setembre 26, 2021

El primer procés participatiu a Vilanova del Camí es tanca amb 733 votacions

proces participatiu 2

Un total de 733 persones han participat al procés participatiu que el passat 16 de febrer es va iniciar a Vilanova del Camí. Per primera vegada la població podia decidir directament sobre la destinació d’una part del pressupost municipal, concretament 25.000 euros del pressupost i també específicament, sobre una vintena de propostes on invertir-los. Dilluns es van obrir les urnes del procés participatiu i es va fer el recompte de les butlletes que s’han recollit als diferents equipaments municipals. Han estat 497 en total que sumades a les 236 que s’han fet per via electrònica sumen les 733 participacions totals. Per ser la primera vegada, l’alcaldessa vilanovina, Vanesa González es mostra prou satisfeta i tot i reconèixer que no és tota la participació que li hauria agradat “és una bona quantitat i hem d’estar contents”.

Un cop finalitzat el termini, ara s’han de validar les butlletes i extreure les dades per conèixer les propostes guanyadores per tal de portar-les a terme. L’alcaldessa espera poder fer públics a mitjans de la setmana que ve quins han estat els projectes guanyadors del procés. Després depenent del projecte es decidiran els terminis i la temporalització de la seva realització.

Entre les 11 urnes repartides pels diferents equipaments municipals cal destacar les 86 votacions recollides al Centre Cívic del Barri de la Pau o les 60 que s’han dipositat al pavelló esportiu de Can Titó.

A l’Institut Pla de les Moreres s’han recollit un centenar de butlletes, és a dir que 1 de cada 3 alumnes que tenia la possibilitat de participar al procés ho ha fet. L’alumnat ha treballat el tema en diferents tutories i espais curriculars i els ha servit per fer un exercici crític. A més han valorat la possibilitat de fer nous processos en què ells puguin aportar les idees.

L’alcaldessa creu que s’ha de fomentar molt més la participació del jovent i animar-los en aquest exercici de responsabilitat que “com a societat”, diu, “ens interessa treballar per la seva vessant pedagògica”.

Dins el procés participatius, els alumnes de 6è de les escoles vilanovines també tenien el seu protagonisme. I és que seran ells els encarregats de triar un projecte on invertir 5.000 euros del pressupost. Ahir dimarts, a la tarda, l’alcaldessa rebia els escolars a la sala de plens per tal d’intercanviar les primeres impressions. Segons va constatar, “els més joves se senten importants i responsables a l’hora de gastar aquests 5.000 euros que consideren són molts diners”. Els alumnes s’han pres molt seriosament aquesta petició i González està convençuda que faran propostes molt interessants.

Dins les aules, cada tutor treballarà de la manera més convenient el procés i sortiran propostes de tots els cursos de 6è de Vilanova del Camí –és a dir uns 110 alumens. Després hauran de ser valorades pels serveis tècnics municipals i entre els projectes validats es triaran 10 perquè els nens triïn, per mitjà d’una votació, el definitiu.

Davant la proximitat de les eleccions municipals, l’alcaldessa espera que “sigui qui sigui el grup de persones que estiguin al capdavant de l’equip de govern vilanoví a partir del 24 de maig, respectin la decisió d’aquest procés participatiu”.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

A la Boutique Hotel Cal Roure, “Plou a l’escala”, de Kima Guitart, o l’art de pintar les sedes

La Boutique Hotel Cal Roure, a la plaça de l’Ajuntament, més enllà de donar vida a un singular edifici del patrimoni arquitectònic igualadí, amb...

El Casal de Calaf celebra el 125 aniversari amb una gran festa

Aquest diumenge el Casal de Calaf està de festa: compleix 125 anys i per celebrar-ho ha programat diversos actes. A les 12 del migdia es...

Les obres de la plaça Picasso de Vilanova, a punt de començar

L’Ajuntament de Vilanova del Camí entoma una de les obres més importants del mandat, la remodelació de la plaça Picasso, una de les més...

“Hem de ser responsables i pensar en global. Que les oportunitats vinguin és millor que buscar-les fora”

El proper 24 d’octubre Jorba viurà una consulta popular per conèixer la seva postura sobre el polígon industrial inclòs en el Pla Director Urbanístic...

L’editorial: Bona Fira, i bona economia!

Aquest divendres es va estrenar la 68a edició de la fira multisectorial d’Igualada, i, després d’any i mig de pandèmia, comencen a veure’s els...
Compartir