El president Artur Mas visita avui Igualada

44

DSC_0761.JPG

Tot i que el centre ja fa mesos que està actiu realitzant proves i simulacions pilot, s’inaugurarà avui 17 de març a les 18:30h amb la presència del President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, el Conseller de Salut, Boi Ruiz, així com nombroses autoritats de l’àmbit de la recerca, la universitat, i la salut. L’alcalde d’Igualada Marc Castells presidirà l’acte juntament amb la tinent d’alcalde i mànager del 4D Health Àngels Chacón i el director del centre Dr. Enric Macarulla.
El Centre d’Innovació per a la Simulació en Salut 4D Health es troba situat a l’edifici de l’antic hospital d’Igualada, aprofitant les seves instal·lacions. Recrea tot l’entorn de diferents dispositius de salut com hospitals, centres d’atenció primària, atenció domiciliària i extra hospitalària, i aplica un nou tipus de simulació centrada en el pacient, incidint en el treball en equip de diferents professionals i especialitats, i integrant la participació de l’empresa. Té per objectiu augmentar la seguretat i reduir els errors en salut a través de la formació i entrenament dels professionals en un escenari gairebé real. La seva posada en marxa ha estat possible gràcies al suport d’un fons europeu d’innovació FEDER. Rep el suport de l’Ajuntament d’Igualada i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques.
Mas serà, a partir de les 8 del vespre, en un acte polític, per presentar Marc Castells com alcaldable de CiU a Igualada, en un míting al Teatre Municipal L’Ateneu.