El Premi Joan Poch de Mallerich reconeix la trajectòria de Miquel Segura

139

L’igualadí Miquel Segura rebrà dimarts 20 de novembre el Premi Joan Poch de Mallerich en reconeixement a la seva trajectòria. El guardó té per objectiu fomentar l’actitud creativa, la recerca ideològica i la qualitat humana dels professionals d’Igualada o l’Anoia vinculats al sector audiovisual. El premi arriba enguany a la sisena edició i es lliurarà a partir de les 20h al Teatre Municipal l’Ateneu, en l’acte inaugural del 16è Festival Internacional de Ficció Televisiva & Formats Zoom Igualada.

Pel que fa al terreny audiovisual, Miquel Segura va dirigir del 1979 al 1999 el Certamen Internacional de Cinema Amateur “Ciutat d’Igualada”. Entre el 1979 i el 1983 va realitzar diversos curts i entre 1981 i 1985 va coorganitzar un seguit d’activitats cinematogràfiques a Vilanova del Camí: les Jornades de Cinema Català, les 12 Hores de Cinema Còmic i els Cicles de Cinema Musical i Espanyol. El 1998 i 1999 també va ser col·laborador de les Primeres Jornades de Cinema i Religió organitzades per la Comunitat Benedictina del Monestir de Montserrat.

Medalla Picasso-Miró de la UNESCO, Segura va ser cofundador de l’Associació UNESCO d’Igualada (1994) i des del 2014 és el president de l’Associació UNESCO d’Igualada-Centre Internacional per a la Creativitat Audiovisual. Actualment també coordina la Plataforma Audiovisual de la UNESCO (des del 2008) i els programes “ITCS for Intercultural dialogui” i “PIDC International Programme for the Development of Communication” (des del 2006). La Fundació Mallerich –impulsada pel productor igualadí Paco Poch– atorga el premi en memòria de Joan Poch, pioner del tèxtil amb la marca Mallerich que durant tota la seva vida va fer d’aquests valors un referent. Han integrat el jurat d’aquest any Sebastià Carles, Cristina Lladó, Maria Enrich, Marc Farreras i, com estableixen les bases, el premiat de la darrera edició: Llorenç Miquel.