El PP d’Igualada vol crear la regidoria de Comerç

202

El candidat del Partit Popular a l’alcaldia d’Igualada, Joan Agramunt, va presentar aquesta setmana diverses propostes en diversos àmbits. Pel què fa a la promoció econòmica, Agramunt va proposar ampliar els Plans d’Ocupació, la creació d’una oficina d’ofertes i demandes tutelada per l’Ajuntament o ampliar els imports a les noves empreses que portin a terme contractació indefinida i també per durada de temps determinat.

Pel que fa al comerç, el PP vol impulsar el comerç de proximitat, fomentar l’especialització del petit comerç, eliminar la taxa d’escombraries comercials per a les activitats de menys de 80 m2 i la creació de marca i segell propi que identifiqui el producte amb el comerç local, a més d’impulsar una regidoria de Comerç.

En l’àmbit de l’urbanisme, els populars proposen un nou Pla General Urbanístic sempre que sigui viable econòmicament i socialment, destinaran el 35% d’inversions, en 4 anys 10 milions d’euros, a l’empresa municipal PIMHA per adquirir habitatges de segona o posterior transmissió

La candidatura liderada per Agramunt vol potenciar els acords del Pacte Social d’Igualada, ampliar ajuts a les famílies en els serveis bàsics, millorar els barems de la tarifació social per el transport urbà, fins quasi la gratuïtat dels jubilats i pensionistes, millorar condicions a les famílies nombroses i monoparentals.

Finalment, en educació asseguren que “seguirem defensant la lliure elecció de centre dels pares d’alumnes, augment de línies educatives en infantil i primària”. A més, també volen ampliar les subvencions per a estudis de grau i post-grau universitari, ampliar graus universitaris, potenciar les vocacions científiques i tècniques i adequar oferta en els cicles formatius de grau mig i grau superiors a les necessitats del mercat laboral.