El Porta a Porta comercial s’iniciarà a finals de juny
E

12 de maig de 2022

Igualada ha començat a implementar una bateria de millores pel que fa a la recollida selectiva de residus. La principal novetat serà el servei Porta a Porta comercial per a grans productors com supermercats, restaurants o grans comerços que té previst implementar-se a finals del mes que ve. Aquesta setmana entra en marxa la campanya amb l’organització de sessions participatives amb comerciants i restauradors que ajudarà a redefinir el servei.

Pel que fa a les altres millores, i de les quals se’n beneficiaran tots els ciutadans, entra en funcionament l’ampliació de l’horari de la deixalleria fixa -obrint diumenges al matí-, s’engega un nou servei de recollida concertada de poda amb saques i la recollida de voluminosos s’amplia a dos dies a la setmana (dilluns i dijous). D’altra banda, a partir d’aquest mes de maig, gairebé la totalitat d’ubicacions de contenidors de la ciutat disposaran de les 5 fraccions de selectiva (255 ubicacions en total, 5 pendents completar). En els darrers 5 anys s’ha incrementat el nombre de contenidors d’envasos en un 57%, un 70% en els de vidre i un 55% en els de paper. A més a més, s’ha estudiat el canvi d’ubicacions d’alguns grups per tal que el servei sigui el més complet possible i respongui a les necessitats de cada carrer.

Porta a porta comercial
La recollida selectiva Porta a Porta consisteix a lliurar els residus de forma separada i al davant de la porta de l’establiment al servei municipal de recollida, segons un calendari i horari establerts per cada fracció. Aquest nou sistema permetrà la recuperació de molts materials que fins ara acabaven a l’abocador, suposant una millora ambiental i també d’eficiència econòmica.

Per a l’ocasió, s’han organitzat unes sessions participatives per als comerços i restauradors. Els comerços estan convidats a participar el dilluns 16 (de 15 a 16.30 h a l’auditori del Museu de la Pell), dimarts 17 (de 10.00 a 11.30 h al Fashion Lab), dilluns 23 (de 10.00 a 11.30 h telemàtica) i dimecres 25 (de 15.00 a 16.30 h telemàtica). Les sessions pels restauradors seran el dilluns 16 (de 10.00 a 11.30 h a l’auditori del Museu de la Pell) i el dimarts 24 (de 17.00 a 18.30 h telemàtica). El paradistes del Mercat tenen la cita el dimarts 17 (de les 16.00 a les 17.30 h a l’auditori del Museu de la Pell) i el dimarts 24 (de les 14.00 a 15.30 h telemàtica).

Els residus comercials representen de mitjana als municipis catalans entre un 36% i un 40% del total de residus que es generen. Per aquest motiu, la llei estableix l’obligatorietat de la correcta separació en origen i el reciclatge de totes les fraccions de residus a les activitats comercials i industrials.

El regidor de Sostenibilitat d’Igualada, Miquel Vives, ha explicat que “aquestes actuacions ajuden a seguir amb l’increment en la recollida selectiva de la ciutat. La recollida selectiva ha millorat molt els ultims anys, i amb aqeustes accions fem un pas endavant per a millorar-la encara més”. Pel que fa a l’increment de contenidors de recollida selectiva, el regidor Vives ha detallat que “les enquestes i estudis indicaven que el nivell de reciclatge augmentaria si els diferents contenidors de selectiva estiguessin agrupats, una aportació que ens va semblar encertada i així ho hem fet”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?