28 C
Igualada
Dilluns, juny 21, 2021

El ple ordinari d’Igualada aprova els ajuts escolars pel curs 2021/2022

El ple ordinari de juny d’Igualada s’ha iniciat donant compte de la contractació amb caràcter urgent d’un conserge, dues coordinadores casal estiu i de l’acceptació de la subvenció de la Diputació de Barcelona dins el programa de crèdit local 2021.

La part resolutiva del ple ha donat inici amb la ratificació referent a les al·legacions presentades a la proposta de xifra oficial de l’INE que ha estat votada a favor per tots els grups municipals.

També ha estat unànime el vot favorable al Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament d’Igualada i la Universitat de Lleida per a l’impuls dels estudis del grau en administratiu i direcció d’empreses al Campus Universitari Igualada-UdL.

En el ple també s’han aprovat, de cara al proper curs 2021/2022, les bases que regulen la concessió d’ajuts per a l’adquisició de llibres i material escolar, les bases que regulen la concessió d’ajuts per a les famílies usuàries de les escoles bressol d’Igualada i les bases que regulen la concessió d’ajuts per a les famílies usuàries del servei de menjador de les escoles de segon cicle d’educació infantil i primària d’Igualada. Els tres punts han estat votats favorablement per Junts x Igualada i Ciutadans i han comptat amb l’abstenció d’ERC, Igualada Som-hi i Poble Actiu.

El ple també ha aprovat per unanimitat l’atorgament de subvencions de l’Ajuntament d’Igualada a entitats sense ànim de lucre que es dediquen a la cooperació, per a projectes i activitats d’interès social que duguin a terme i per al seu funcionament. També ha estat aprovat per unanimitat el programa de masoveria urbana i les bases específiques reguladores de les subvencions per a accedir a aquest programa.

La part resolutiva del ple ha finalitzat amb l’aprovació d’un contracte de préstec amb el Banc Bilbao Vizcaya Argentaria que ha comptat amb els vots favorables de Junts x Igualada, ERC, Igualada Som-hi i Ciutadans i l’abstenció de Poble Actiu.

La part no resolutiva del Ple s’ha iniciat amb una moció no resolutiva per la pròrroga per la declaració d’habitatge tens del municipi d’Igualada segons la llei 11/2020, de contenció de rendes de lloguer d’habitatges que ha presentat el grup municipal de Poble Actiu. La moció ha comptat amb els vots favorables de tots els grups municipals a excepció de Ciutadans que s’ha abstingut.

La segona moció no resolutiva presentada per Igualada Som-hi en suport a la
ciutadania colombiana amb l’objecte que el govern colombià garanteixi drets
fonamentals i protegeixi qui els exerceix ha comptat amb els vots favorables de tots els
grups municipals.

Finalment s’ha aprovat per unanimitat la moció no resolutiva presentada per tots els
grups municipals de reparació i restitució de la memòria de les dones acusades de
bruixeria

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir