10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

El ple d’Igualada aprovarà una taula sectorial per incloure les entitats en el debat sobre la municipalització de l’aigua
E

Publicitat

Després que Aigua és Vida critiqués l’informe jurídic de l’Ajuntament d’Igualada per no permetre’ls participar en la comissió d’estudi sobre la municipalització de l’aigua, Igualada Som-hi anunciava que presentaria una moció per crear una segona comissió que inclogués les entitats socials. I en la roda de premsa d’aquest dimarts, el regidor de Sostenibilitat i Mobilitat, Miquel Vives, ha anunciat que el grup de Junts per Catalunya votarà a favor d’aquesta moció.

El grup municipal integrat per PSC, Comuns i Igualada Oberta presentarà una esmena, al Ple d’aquest dimarts a l’Ajuntament, perquè es creï una comissió sobre la regulació i gestió del servei d’aigua que inclogui els moviments socials amb entitats com Aigua és Vida, CCOO i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. D’aquesta manera, Igualada Som-hi vol fer possible la participació d’entitats en els treballs que a partir d’ara s’hagin de fer per a regularitzar i acabar decidint la gestió del servei de l’aigua a la ciutat.

roda de premsa igualada som-hi jordi cuadras

La formació recorda que “la posició que hem estat lluitant des de l’inici és que aquestes entitats puguin ser a la comissió d’estudi i per això vam demanar ajornar el punt del Ple per a poder-ho treballar detingudament. Davant un informe desfavorable proposem aquesta alternativa per a garantir la seva participació en tot el procés amb una comissió que tindrà les funcions d’estudi i anàlisi com la primera comissió. Creiem que és just perquè aquestes entitats fa temps que estan treballant l’assumpte i lluitant-lo a peu de carrer. Ho demanem perquè han estat clau a posar sobre de la taula la qüestió i conscienciar sobre la necessitat de regularitzar el servei i la gestió pública”.

Igualada Som-hi creu indispensable iniciar la regularització del servei de l’aigua a la ciutat i resoldre la manca de contracte de concessió que hi ha en aquests moments. També defensa la municipalització del servei de l’aigua i demana que la resta de partits es pronunciïn sobre com voldrien que fos el servei. D’altra banda, recorda que la decisió final serà del Ple i que les comissions proposades s’encarregaran d’estudiar les diferents possibilitats de prestació del servei sense tenir caràcter vinculant. La decisió final la prendrà el Ple mitjançant una votació quan les comissions hagin acabat els seus treballs.

Els regidors que formen part del Consell d’Administració d’Aigua de Rigat deixaran de tenir remuneració
En la roda de premsa d’aquest dimarts, el regidor Miquel Vives també ha anunciat que, “per evitar qualsevol ombra de dubte i fent un exercici de transparència, els dos regidors que formen part del Consell d’Administració d’Aigua de Rigat deixaran de cobrar qualsevol remuneració a partir d’avui”.

Miquel Vives també s’ha mostrat confiat en el fet que, a més de la moció que presentarà Igualada Som-hi, també s’aprovi la comissió d’estudi integrada per regidors de l’Ajuntament, tècnics del consistori i representants dels consells de districte. En aquest sentit, Vives ha sentenciat que “l’aigua és un tema prou seriós com per a fer-ne política”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies