17.8 C
Igualada
Dilluns, 2 octubre 2023

El ple de Capellades aprova un pressupost de 4,5 milions d’euros pel 2019

Un article de

El ple de Capellades aprova un pressupost de 4,5 milions d’euros pel 2019
E

El passat dimecres es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades que servia per aprovar el pressupost d’aquest any 2019.

L’encarregat de presentar el pressupost total de la corporació, que per el 2019 es de 5.416.411 euros, va ser el regidor d’Hisenda, Jaume Solé, qui va destacar: “aquest és un pressupost continuista respecte les darreres edicions. Hem deixat molt clar quines són les nostres prioritats i les continuem atenent: atenció a les persones, suport a les entitats, cultura, educació , manteniment dels equipaments i serveis”.

Respecte l’any 2018 s’ha incrementat el pressupost en un 3%. El ple també va aprovar els pressupostos dels seus organismes autònoms, com  l’Escola Bressol -319.158€- o el Museu Molí Paperer -315.377€-. Tanmateix com inversió més important exposa els 514.000€ que es destinaran a la primera fase de la rehabilitació de la casa de la vila i 30.000€, com l’any passat, per dedicar-los a la millora d’instal·lacions al teatre de La Lliga.

L’oposició,  PdeCAT i PSC, van coincidir en el seu vot d’abstenció argumentant què “no hi hem pogut participar gaire. Valorem en positiu que s’hagi anat millorant la presentació del pressupost, que ara és més intel·ligible, però no és el nostre”.

Abans de l’aprovació del pressupost, el ple també va decidir tirar endavant amb la contractació per procediment obert dels serveis de neteja dels edificis municipals i dels centres públics d’ensenyament. Tal com va detallar l’alcalde, Aleix Auber, “ja fa temps que teníem la voluntat de licitar-ho, però també ens ha influït que ha canviat la llei de contractes. Ara, farem el concurs per lots, 3, i el que sortirà ara és el d’edificis municipals i centres d’ensenyament, que està valorat en 94.380 euros. És per dos anys, prorrogables”.

També es va aprovar, per unanimitat, la creació del lloc de treball d’auxiliar de bibliotecària i una nova ordenança fiscal per regular les vendes d’entrades o de marxandatge d’espectacles.

Compartir
Més notícies:

L’enquesta

Més notícies

el + llegit

Piulades

🚲 #IGUALADA El projecte del nou carril bici, presentat a Madrid en un ple de la Federació Espanyola de Municipis 👉https://ow.ly/sn1c50PR0Vu

✍️ "@marccastells ha explicat els projectes d’entorn i vida saludable que ha implementat a Igualada"

🏞️ #AnoiaTurisme aposta per una estratègia comuna de treball del sector 👉https://ow.ly/H2oJ50PR0Gs

#turisme #comarca