El ple de Cabrera d’Anoia reprova la gestió de l’anterior equip de govern

0
851

El passat dilluns es va celebrar un ple extraordinari a Cabrera d’Anoia amb un únic punt del dia, una moció de reprovació a l’anterior govern del municipi format pel PSC i Veïns per Cabrera.

La moció detallava les gestions i accions preses per l’anterior govern, encapçalat per l’ex-alcalde, Salustiano Monteagudo Hidalgo, i que segons l’equip de govern actual, d’Esquerra Republicana,  han portat a l’ajuntament a una situació de precarietat económica. Just a l’inici del Ple extraordinari, sense a ver llegit ni tal sols la moció, el PSC, actualment a l’oposició, va abondonar el Ple.

Aquesta moció constava de 7 punts, de les diverses irregularitats que el govern actual considera que es van produir en el mandat anterior. En primer lloc, la cancel·lació del contracte ESE de Fulton, que comporta una indemnització a l’empresa de 270.222,22€ a pagar durant 5 anys i amb un 6% d’interès.

En segon lloc també es parlava de 279.293,36 euros corresponents a pagaments de factures efectuats sense partida pressupostaria i pendents d’aplicació a l’acabar l’any 2018.

També es menciona una subvenció directa de 128.582,39 € per la “Reparació de la carretera i construcció d’un mur d’escullera al seu pas per Can Gallego”, cobrada al gener del 2019 què es va fer servir per pagar part de l’excés de factures sense partida pressupostaria del 2018.

En el quart punt es parla d’una nova subvenció, en aquest cas de 50.000 € atorgada per la Diputació de Barcelona per inversions en instal·lacions esportives, que no es pot fer efectiva perquè el projecte presentat pel govern anterior és inassolible per la capacitat econòmica de l’Ajuntament.

Els punts cinc i sis fan referència a l’impagament de 14.858 i 10.722 euros a l’Escola Bressol i al Foment de l’Ocupació del Consell Comarcal, respectivament

Des del grup municipal d’Esquerra a Cabrera d’Anoia denuncien que “de totes aquestes males pràctiques, ens n’hem assabentat de manera extraoficial, ja que no hi havia informes ni a favor ni en contra de la Secretaria – Intervenció, a excepció de FULTON”. El grup municipal també reclama que “ens haguessin pogut avisar d’aquestes nefastes actuacions que han deixat l’economia del nostre municipi en una situació molt precària que afecta directament a futures inversions i millores de serveis pels ciutadans i ciutadanes, restant qualitat de vida i benestar al municipi”.

Compartir