El pactòmetre de l’Anoia

470

Hi ha hagut pocs canvis en la primera setmana de reunions i negociacions de pactes en els 12 municipis que requereixen un acord per a aconseguir governs estables.

Montbui. El “sorpasso” de Txumi Juárez i Ara Montbui no té garantit encara el govern que faria decaure Teo Romero. El veterà alcalde hauria ofert una oferta més que generosa a Isabel Guerrero (ERC), que inclou l’alcaldia -i no només un any- a canvi de mantenir el PSC en el poder municipal. Esquerra té el vot decisiu i no hi ha res decidit, i tardarà uns dies encara en desvetllar-se. Almenys fins dimecres.

Piera. Ha estat el primer municipi en anunciar acord. Jordi Madrid (ERC) serà l’alcalde els 4 anys de mandat, amb un acord que manté les mateixes regidories que en el darrer, amb Junts per Piera de Josep Llopart, que serà el primer tinent d’alcalde.

Capellades. Salvador Vives (ERC) serà el nou alcalde de la vila, més que probablement amb un acord amb Vila de Capellades-CUP, a l’igual que en el passat mandat. S’està acabant de perfilar el pacte.

Vilanova del Camí. La sorpresa de Noemí Trucharte (PSC), que amb 8 regidors es va quedar a un de la majoria absoluta, no li garanteix, de moment, l’Alcaldia. Francisco Palacios (Vilanova Alternativa), fins ara al govern amb els socialistes, s’està deixant estimar, amb converses amb Trucharte però també amb una possibilitat, de moment més complicada però que agafa força en les darreres hores, amb V365, Junts per Vilanova, i ERC, que sumen majoria. Res decidit, almenys fins a mitjans de la setmana vinent.

Cabrera. Salus Monteagudo (PSC) té tots els números per seguir d’alcalde a Cabrera, perquè és impossible un acord d’ERC amb Ciutadans. No està tancat, però, un acord de socialistes amb el regidor de Ciutadans, almenys fins ahir dijous a la tarda.

Òdena. Maria Sayavera (ERC) intenta tancar un acord estable amb Òdena a Fons, però no se sabrà si és definitiu fins inicis de la setmana vinent.

Vallbona. Junts per Vallbona ha ofert un acord de govern a ERC i CUP, però de moment no hi ha resultat.

Pobla de Claramunt. L’Avancem (Junts per Cat) de Santi Broch ha ofert un acord de govern a ERC, i al mateix temps hi ha la possibilitat d’una entesa de govern del grup independent Participa amb ERC i el suport extern del PSC, que faria alcalde Toni Mabras. Res decidit, almenys fins ben entrada la setmana que ve.

El Bruc. Un acord entre ERC i Ebet sembla ben encaminat. Ahir al vespre hi havia una reunió determinant.

Consell Comarcal. Es dona per fet un acord ERC-Junts per Catalunya al Consell Comarcal, com en els darrers mandats. En aquesta ocasió, però, la presidència serà per a Esquerra. Enric Conill (Igualada), David Alquezar (Tous) i Joan Serra (Castellolí) serien els principals candidats.

Diputat Provincial. ERC tindrà la representació del Partit Judicial d’Igualada en un més que probable govern de la Diputació. David Alquézar (Tous) està ben situat per al càrrec, però també sonen Maria Sayavera (Òdena) i Rosa Narbona (St. M. Sesgueioles).