14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

El número de defuncions a la Conca de l’última setmana comença a ser semblant al d’anys anteriors
E

Publicitat

Els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena han volgut destacar aquest dimecres al migdia que les dades dels darrers dies confirmen que la situació d’emergència sanitària a la Conca d’Òdena està controlada. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat que aquesta afirmació es basa en dos indicadors: la reducció de casos d’afectats de coronavirus detectats i atesos a l’Hospital, que ara té un centenar de llits disponibles i la meitat de llits d’UCI lliures i la progressiva normalització de les dades de mortalitat. En aquest sentit, cal destacar que entre el 29 d’abril i el 5 de maig s’han registrat a la Conca d’Òdena 15 defuncions, mentre que l’any passat n’hi va haver 12. Cal recordar que entre el 23 i el 31 de març l’any passat hi va haver 18 morts i el 2020 n’hi ha hagut 90; entre l’1 i el 7 d’abril de 2019 hi va haver 9 morts, enguany hi ha hagut un total de 50; entre el 8 i el 14 d’abril, l’any passat hi va haver 15 morts, i el 2020 un total de 40 persones mortes; entre el 15 i el 21 d’abril, l’any passat hi va haver 8 defuncions i aquest 2020 hi ha hagut 31 morts, i del 22 al 28 d’abril: 13 morts el 2019 i 20 morts el 2020.

Reunió dels alcaldes amb el president i vicepresident de la Generalitat
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat en nom de la resta d’ajuntaments, que els propers dies els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena es reuniran amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb vicepresident, Pere Aragonès, per fer-los arribar les inquietuds i necessitats del territori.

En la mateixa línia de gestions per reactivar el territori, Castells ha anunciat que l’Aliança per la Conca, que inicialment formaven els alcaldes i alcaldesses de la Conca d’Òdena, es veurà ampliada amb els agents econòmics i socials dels municipis que la integren i dilluns en tindrà lloc la primera reunió formal per avançar en les mesures per fer avançar en les mesures d’àmbit social i de reactivació econòmica.

Castells també ha informat que el Govern de a Generalitat ha aixecat la suspensió temporal d’algunes obres importants, entre les quals destaca la construcció del nou Institut Badia i Margarit, que està previst que entri en funcionament en l’inici del nou curs escolar, i també les obres de reposició del tram de col·lector del sistema de sanejament entre Igualada i Vilanova del Camí.

Els alcaldes i alcaldesses insisteixen a denunciar que encara no està resolt el problema de les baixes que afecten les persones amb domicili fora de la Conca d’Òdena. Per això reclamen al govern de l’estat l’aprovació d’un decret que garanetixi que l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques del Departament de Salut pugui tramitar aquestes baixes. En canvi, s’ha pogut tramitat pràcticament la totalitat de les baixes de les persones que viuen a la Conca i no en van poder sortir a causa del confinament.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies