El Museu de la Pell celebra dissabte l’Any Internacional de la Llum programant l’espectacle “A mitja claror”
E

6 de novembre de 2015

mitja claror.jpg

El proper dissabte, 7 de novembre, el Museu de la Pell d’Igualada se suma a la celebració de l’Any Internacional de la Llum i de les tecnologies basades en la llum, amb la programació de l’espectacle A mitja claror, una proposta teatral del Col·lectiu Silencis sobre la llum i la foscor, que compta amb la participació del públic en un recorregut pels sentits. Es tracta d’un espectacle per a adults i nens majors de 10 anys i l’entrada és gratuïta tot i que l’aforament és limitat. La representació s’iniciarà a les 20h a l’antiga adoberia de Cal Granotes.
A Mitja Claror és un espectacle que acompanya l’espectador entre els plecs de la foscor per fer-lo oblidar-se de l’exterior, del soroll i de l’espai en un recorregut pels sentits. El Col·lectiu Silencis es pregunta què passaria “si una nit s’apaguessin alguns llums i tornés el valor d’una llum mínima, de la calor d’una espelma, del foc, d’una sola bombeta que ens il·lumina de prop però ens deixa espai per imaginar el que està lluny, una llum que ens permeti somiar i viatjar, en un sol moment podem recuperar la vàlua de la nit, de l’alba, del capvespre”. I es pregunta: “Si apaguéssim aquests llums, quin significat tindria per a nosaltres la foscor i la llum?”. La proposta neix amb la coordinació de Nelson Jara i Lisa Marrani, gràcies a una iniciativa de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) per ser representada en diferents equipaments catalans que pertanyen a aquesta xarxa, que agrupa vint-i-sis municipis que tenen oferta de turisme industrial.

Altres activitats
A més d’aquest espectacle, el Museu de la Pell ha programat altres actes vinculats a l’Any Internacional de la Llum i de les tecnologies basades en la llum. D’una banda, celebrarà la segona Jornada d’Història Industrial que aquest any estarà dedicada a L’electrificació de Catalunya, un fet cabdal en la història econòmica i social del país. Se celebrarà el divendres, 13 de novembre, al mateix Museu i hi participaran diferents especialistes de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona o la Universitat Politècnica de Catalunya, entre altres. La inscripció és gratuïta i es pot obtenir més informació al web www.igualada.cat. D’altra banda, el diumenge, 15 de novembre a les 12h, i dins de la Setmana de la Ciència, les famílies podran gaudir del taller científic Escultures de llum. La proposta també serà gratuïta i amb l’aforament limitat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?