El Movistar Estudiantes acaba amb el somni del Monbus Igualada

19 de maig de 2019

No ha pogut ser. La temporada històrica del Monbus Igualada no ha acabat amb el desitjat ascens a Leb Plata. En un partit molt igualat des de l’inici, el Movistar Estudiantes s’ha acabat emportant la victòria per 54-48. S’ha notat el cansament acumulat de 4 dies seguits jugant partits de màxima intensitat i el nerviosisme d’aconseguir una fita històrica pel club.

En el primer quart s’ha imposat clarament el joc interior de l’Igualada. Els set primers punts dels igualadins han estat anotats per Eduard Tejero que ha permès al Monbus Igualada agafar un primer avantatge. I després de l’única cistella d’un exterior igualadí, de Carles Fons, l’han seguit 7 punts consecutius de Roger Pérez. A l’altra banda de la pista, l’Estudiantes es mostrava poc efectiu des del llançament de tres punts, amb un 0/6 al primer període, però una petita embranzida final els ha permès arribar al final dels primer deu minuts a només 2 punts en el marcador, 14-16.

Al Monbus Igualada li costava controlar el rebot a la seva cistella, i això permetia segones opcions d’atac pels madrilenys. El segon quart començava amb diverses pilotes perdudes pels igualadins i una defensa estudiantil més tancada que no deixava jugar amb tanta comoditat als interiors. El joc era més travat. Tot i això, l’Estudiantes no ho aprofitava i seguia per darrere. Al minut 5 d’aquest quart el parcial era de 4-3. Millorava una mica en el tram final d’aquest quart però no massa. Tot i que l’Estudiantes s’ha arribat a posar 3 punts per davant, 22-19, un parcial de 2-6 final per l’Igualada els posava per davant quan s’arribava al descans, 25-26.

El partit ha seguit amb la mateixa dinàmica en el tercer quart. Pocs punts i massa pèrdua de pilotes pels dos equips. El Monbus Igualada anava alternant defenses individuals amb zonals, i tot i que els madrilenys no anotaven des de la línia de 6,75, sí que seguien aprofitant les segones opcions que els brindaven els rebots en atac. Tot igualat al final d’aquest darrer període, 37-37, i començava un partit de 10 minuts per decidir qui pujaria a Leb Plata.

I pocs punts també han anotat els anoiencs en el darrer període. Tot i que semblava que els igualadins se’n podien anar en els primers minuts, amb un parcial inicial de 2-9 i el 39-46, no han pogut acabar de trencar el partit i el Movistar Estudiantes s’ha reenganxat al partit a través d’una alternativa defensiva, una zona 2-1-2 més agressiva. Al Monbus Igualada li ha costat atacar aquesta zona i en els últims sisi minuts només ha pogut anotar cinc punts. Per altra banda, l’Estudiantes aprofitava els tirs des de la línia de personal i a poc a poc s’anava acostant en el marcador. A falta de 3 minuts capgiraven el marcador i es continuaven distanciant. Tot i la joventut de l’equip madrileny, no s’han posat nervioses des de la línia de personal, des d’on han acabat sentenciant el partit. Al final, victòria de l’Estudiantes per 54-48 i ascens per l’equip estudiantil.

El Monbus Igualada tanca així una temporada històrica, en què per primera vegada s’han aconseguit disputar les fases d’ascens a Leb Plata. De ben segur que la propera temporada ho tornaran a intentar.