El Monbus Igualada perd un partit oficial després 7 mesos

12 de novembre de 2018

Ahir diumenge es disputava el liderat del grup C-A de la Liga EBA, el partit enfrontava el líder Monbus C.B. Igualada amb un balanç de 7-0 i el C.B. Quart-Germans Cruz amb un balanç de 6-1.El matx va tenir lloc al Pavelló Municipal de Quart coincidint amb la presentació dels equips del club.

El pavelló mostrava un ambient de partit gran, però els igualadins sabien que tenien
molt a guanyar i poc a perdre. Seguien amb l’ambició de continuar guanyant i donar un cop
sobre la taula deixant a tots els rivals a 2 o més partits.

La defensa de l’Igualada era un factor clau per endur-se la victòria. S’havia de reduir els
llançaments des del perímetre del Quart. Però el partit començava amb un parcial de 9-
2 a favor dels locals. Els igualadins aconseguien posar el 9-7 al marcador i la diferència
es mantenia fins arribar 23-20 al final del primer quart.

En el segon quart els de l’Anoia van augmentar l’activitat defensiva sense concedir
llançaments còmodes al rival, que només era capaç d’anotar un tir des de la línia de 6,75.
I en atac fent mal des de la pintura s’obria la primera escletxa posant el 26-31 al
marcador, avantatge que augmentava en els minuts finals amb un parcial de 0-8 a favor
per acabar el quart amb un 10-21 i anar al descans amb un 33-41 a l’electrònic.

El tercer període començava de la mateixa manera que havia acabat el segon, amb un
Igualada amb les idees clares tant defensives com ofensives i sentint-se còmode en una
pista molt complicada. L’avantatge es mantenia amb el 42-53 però el Quart es va
encomanar a l’energia de la seva afició i va augmentar la intensitat defensiva forçant
pèrdues de pilota i mals llançaments als visitants. Així, s’arribava al final del tercer quart amb el partit totalment obert i amb un Quart que creia en la remuntada posant-se a tres punts al marcador. Amb el resultat de 56-59 començava l’últim quart.

I en aquest, la igualtat era màxima i el partit no es va decidir fins el final, amb un
parcial de 15-9 pels locals que col·locaven el 71-68 al marcador. L’última defensa de l’Igualada els va permetre tenir l’últim tir sobre la botzina des de més enllà de mitja
pista que va tocar l’anella però sense fortuna. Així doncs, s’arribava amb el definitiu 71-68 al final del partit.

Amb aquest resultat el Monbus C.B. Igualada perd la imbatibilitat i la primera plaça del
grup que ara comparteix amb el C.B. Quart-Germans Cruz. El proper partit serà el dissabte 17 de novembre davant l’Anagan Olivar a les 17:45 a Les Comes.