El Ministeri d’Educació fa retirar de l'hemeroteca de 'La Veu' exemplars amb referències a la Llei Wert

138

Missatge d'Issuu avisant que ha retirat continguts

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport d’Espanya ha ordenat la plataforma de continguts Issuu que reitir 25 exemplars de l’hemeroteca digital de La Veu de l’Anoia, sense previ avís. Issuu va comunicar per correu electrònic a La Veu de l’Anoia una “suposada infracció per part del titular de la propietat inteŀlectual del contingut” que cada setmana penja en aquest servei.

“Ha estat objecte d’una notificació d’eliminació que hem rebut per part del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport d’Espanya en el marc de la Llei de Drets de Propietat Intel·lectual”, i el ministeri “ha indicat que és el propietari d’aquest contingut i que tu l’has carregat sense comptar amb el permís corresponent. De moment hem deshabilitat l’accés a aquest contingut”, explica el correu electrònic, en anglès, enviat per Issuu.

Avís a Issuu.com

Malgrat que La Veu de l’Anoia s’ha posat en contacte amb Issuu.com, per notificar-los que, òbviament, cap contingut que publiquem és “propietat” del Ministeri d’Educació espanyol, no s’ha rebut cap resposta.

Es dóna el cas que, revisant els exemplars eliminats de la xarxa, en molts d’ells apareixen articles sobre l’aplicació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa, l’anomenada Llei Wert, en referència al cognom del ministre.

La Veu de l’Anoia està treballant en una solució alternativa que permeti l’allotjament de l’hemeroteca digital del setmanari en un servidor propi, de manera que els nostres lectors i subscriptors la puguin continuar consultant sense entrebancs.