12.3 C
Igualada
Dijous, març 4, 2021

El Mercat Figueter torna a Capellades, un any més

El Mercat Figueter de Capellades és una fira-mercat que es celebra el segon diumenge de Quaresma. La festa ve de lluny, quan la gent de comarca venia a comprar les “figues”. Amb els anys va evolucionar primer cap a un mercat de temporada i més endavant com a fira.
Aquest any el Mercat Figueter de Capellades farà coincidir el segon diumenge de Quaresma amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Amb aquesta escaiença, els actes del Mercat s’han preparat en clau de gènere i s’han allargat al dissabte durant tot el dia.

El Mercat Figueter és la suma de molts factors. D’una banda és una mostra de comerç i de serveis dels molts productes que s’ofereixen a Capellades. D’altra banda, també es un aparador de l’àmplia activitat cultural que hi ha la vila. Per això s’anirà combinant les actuacions locals amb altres propostes de molts tipus diferents.

Així enguany al Mercat Figueter de Capellades hi haurà al Passeig una exposició d’autocaravanes i una de motos clàssiques; a la plaça Verdaguer, Mostra de vins i caves de Proximitat, Tastet de ‘migas andaluses’ i Vermut del Mercat Figueter; a la plaça Catalunya, al vespre, Tastet de Gintònics.

Les parades veuran canviat el seu lloc habitual, ja que es tallarà el carrer Abat Muntadas i es canviarà pel carrer Garbí. El carrer Pilar, Major i Passeig, les parades seran com sempre.
Una altra novetat destacada és que a l’esplanada del Capelló no hi haurà atraccions i que aquest espai es destinarà a aparcament.

Però segurament el que més cridarà l’atenció serà la Bassa on per un dia es podrà tornar a gaudir de les antigues barques.

A nivell d’espectacles, cal destacar el concert de presentació de “Rise” amb The Sey Sisters, el dissabte a les 9 de la nit al Teatre La Lliga. També dissabte al matí hi haurà dos passis de “Memòries líquides” amb Rosa Vendrell i per la tarda Bubble Football i Archery Tag al Camp de Futbol per als joves a partir de 12 anys.

Diumenge, ambientació floral per diversos carrers; segona edició del Concurs Fotogràfic; inauguració del Mercat Figueter a les 11 a la plaça Catalunya amb diverses actuacions després dels parlaments oficials: ball de les gegantes, actuacions de les falconeres, Esbart Dansot amb el Ball de Gitanes i la performance “Nusos”. Aquests actes són en clau de gènere per commemorar el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

En aquesta línia, al llarg del matí hi haurà l’espectacle de carrer “A la fresca”, de la Companyia Anna Confetti; l’espectacle de circ i malabars “The Flamingo’s” de la Cia.Los Herrerita i l’espectacle de clown femení “Wet floor” de la Cia. Cris-is.

Els més petits tindran espais de joc a la plaça Sant miquel amb un gran inflable gratuït i amb noria, barqueta i carrusel ecològics, de pagament.

Es poden consultar tots els actes del Mercat Figueter de Capellades en aquest enllaç

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Bars i restaurants podran obrir fins les 5 de la tarda sense interrupcions

La restauració podrà obrir fins a les 5 de la tarda en horari ininterromput a partir de dilluns, segons ha avançat TV3 i ha...

“Una història real”, amb Julio Manrique, aquest diumenge a l’Ateneu

El proper diumenge 7 de març, a les 7 de la tarda, arriba al Teatre Municipal l’Ateneu Una història real, de Pau Miro, protagonitzada...

La Llacuna millorarà l’eficiència energètica de l’enllumenat amb la subvenció del PUOSC

El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) ha atorgat a l’Ajuntament de La Llacuna ajuts per valor de 370.000 euros. L’import permetrà...

L’Ajuntament d’Igualada impulsa ajuts pel sector del taxi de 23.000 euros

L'Ajuntament d'Igualada ha creat una línia d'ajuts per als professionals del sector del taxi dotada amb 23.000 euros, amb l’objectiu de pal·liar els efectes...

El 21% dels ingressats a l’Hospital tenen coronavirus

L'Hospital d'Igualada ha registrat 3 morts més aquesta darrera setmana per coronavirus i ja en suma 219 des de la primera defunció al centre...
Compartir