El Mercat figueter, aparador de Capellades

664

mercat figueter capellades actuació - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

El segon diumenge de Quaresma a Capellades se celebra des de fa moltíssims anys el Mercat Figueter. Durant tot el dia hi ha previstes activitats per a edats i gustos molt diferents. Tal i com explica el regidor de Promoció Local, Àngel Soteras, “la fira és com un gran aparador que mostra tot el hi ha a Capellades, tant a nivell d’entitats com de comerç, en un dia en què de cop hi ha moltíssims visitants”.

mercat figueter capellades figues - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.catL’espai on es centra l’activitat és ampli, abarcant tot el centre de Capellades. A la plaça Catalunya i al carrer Pilar es concentrarà els estands i parades de comerços i d’entitats de Capellades, amb actuacions i activitats durant tota la jornada: Bombons de xocolata i figa del grup pel Tercer Mon, actuació dels Falcons, de la Coral Xeremell, dels Gegants, de l’Escola de Música. Pel carrer Major es combinarà les botigues amb les parades artesanes. A la plaça Sant Miquel hi haurà les antiguitats i una subhasta a les 2 de la tarda. A la plaça Àngel Guimerà, una atracció ecològica per als més petits. Pel carrer Abat Muntadas es combinarà les parades amb propostes per a la quitxalla de la mà de l’Esplai Aliret. Davant la Piscina l’Associació Amics del Rock’n’Roll i Una mica de pop de Capellades organitza a les 12:30 un concert amb “Me and the bees” i els “Beach beach”.

I finalment a la zona de la Bassa es farà la XVI Trobada de Plaques de Cava, una exposició de motos clàssiques i una granja d’animals de mercat i passejades amb poni. Finalment, les atraccions estaran situades des del Fossar fins l’Esplanada del Capelló. A més a més l’activitat figuetera es complementa amb exposicions com “Escoles d’altres mons”, de Kim Manresa, que es pot veure a la Sala Pare Tous. També una de peces de disseny i artesania en fusta de Miquel Campoy, al carrer Sant Francesc 94.

Novament aquest Mercat Figueter també acollirà l’edició XIX del Concurs de Pintura Ràpida Joan Campoy, amb artistes pintant els racons de Capellades. L’entrega de premis a les 14:30, a Casa Bas, on s’inaugurarà una mostra amb els participants. Coincidint amb la Fira el Museu Molí Paperer farà una jornada d’entrada reduïda, de 10:30 a 14:30. L’Abric Romaní obrirà d’11 a 14 hores, amb les entrades a 2 x 1. També la Biblioteca El Safareig s’uneix a les activitats amb portes obertes de 10 a 14 hores i visites guiades a les 11, 12 i 1 del migdia.