14.7 C
Igualada
Dijous, març 4, 2021

El jutge de Barcelona imputa els tres metges que van atendre la nena de Cabrera que va morir a l’Hospital Quiron Dexeus

Ampar Monteagudo i Daniel Zorrilla - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Dos cirurgians ortopèdics i l’anestesiòloga de l’hospital Quirón-Dexeus de Barcelona han estat imputats -oficialment “investigats”- i hauran de declarar al jutjat per un presumpte delicte d’homicidi per imprudència professional. Són els tres metges que van operar la Clàudia, la nena d’onze anys d’edat de Cabrera d’Anoia que el febrer passat va morir quan s’havia de sotmetre a una petita intervenció amb anestèsia general al centre. Els seus pares van denunciar el cas als mitjans de comunicació, entre ells La Veu de l’Anoia.

Els pares de la Clàudia, Ampar Monteagudo i Daniel Zorrilla, van explicar a La Veu el mes de novembre que el que volen és justícia: “No volem diners, no fem tot això per a que ens donin un xec i callem. El que volem saber és què van fer amb la nostra filla”.

Els tres professionals mèdics han estat citats més d’un any després que una menor de 11 anys morís després de ser operada per aquests en el centre privat.

Els pares de la nena van presentar fa més d’un any una denúncia per aclarir la mort de la seva filla. La menor, que patia acondroplàsia -ossos curts-, va començar a l’agost de 2014 un tractament d’allargament de tíbia a la clínica privada.

Operació de baix risc
Durant una revisió rutinària sis mesos després, el seu traumatòleg va programar intervenir a la menor per retirar unes escaioles i estudiar si calia seccionar quirúrgicament els tendons dels peus per posar-los rectes, una operació considerada de baix risc que no requeria, en principi, ingrés hospitalari.

La Cláudia va entrar a la sala d’operacions, se li va aplicar una anestèsia general i, poc després de treure-li els guixos i de veure, segons la història clínica, que “no necessitava” sotmetre a la secció dels tendons, va patir una parada cardiorespiratòria. Després de ser reanimada per l’equip mèdic i subministrar fàrmacs vasoactius com adrenalina, la menor va ser intubada i ingressada a la unitat de cures intensives (UCI), on va morir després de diverses parades més.

Segons l’ordre judicial actual, a la que ha tingut accés La Veu, l’hospital privat, al qual el jutge ha declarat com a responsable civil subsidiari del cas, haurà d’aportar per ordre del magistrat diferents proves preoperatòries (les plaques de raigs X del tòrax i la tíbia) realitzades a la menor, i “els informes de hemocultius, urocultius i frotis dels claus “que la nena portava com a part del seu tractament. No hi ha, però, encara cap data per a que declarin els tres metges.

El jutge requereix els resultats de “les proves pericials que es vénen practicant per l’Institut Nacional de Toxicologia” abans d’escoltar la versió dels professionals que van tractar la menor.

JORDI PUIGGRÒS, director de redacció de La Veu

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Es presenta el procés participatiu ciutadà d’Igualada, Capital de la Cultura 2022

El dia 16 de març a les 19:30 es durà a terme la sessió informativa sobre el procés participatiu la qual es podrà seguir...

Bars i restaurants podran obrir fins les 5 de la tarda sense interrupcions

La restauració podrà obrir fins a les 5 de la tarda en horari ininterromput a partir de dilluns, segons ha avançat TV3 i ha...

“Una història real”, amb Julio Manrique, aquest diumenge a l’Ateneu

El proper diumenge 7 de març, a les 7 de la tarda, arriba al Teatre Municipal l’Ateneu Una història real, de Pau Miro, protagonitzada...

La Llacuna millorarà l’eficiència energètica de l’enllumenat amb la subvenció del PUOSC

El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) ha atorgat a l’Ajuntament de La Llacuna ajuts per valor de 370.000 euros. L’import permetrà...

L’Ajuntament d’Igualada impulsa ajuts pel sector del taxi de 23.000 euros

L'Ajuntament d'Igualada ha creat una línia d'ajuts per als professionals del sector del taxi dotada amb 23.000 euros, amb l’objectiu de pal·liar els efectes...
Compartir