12.1 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

El Jovent Republicà d’Igualada elimina la simbologia franquista de la Conca d’Òdena
E

Publicitat

Les Joventuts d’Esquerra Republicana a Igualada han iniciat la darrera campanya de retirada de simbologia franquista de la Conca d’Òdena. En el que consideren “un exercici de responsabilitat democràtica i memòria històrica”, han retirat diverses plaques a Vilanova del Camí i també a Santa Margarida de Montbui, totes elles distincions de l’Instituto Nacional de Vivienda (INV) amb les característiques icones del jou i les fletxes.

Jovent Republicà també recorda que, “després d’haver exigit ja fa 6 anys a l’Ajuntament d’Igualada que elimines els últims rastres del feixisme de la ciutat, aprofitem per notificar que han detectat noves plaques d’habitatge de fang al barri Montserrat amb presència de simbologia franquista i que la làmina del carrer Nou que inclou la frase “elementos rojos” com a referència al bàndol republicà, segueix encara present”.

Així, insten i exigeixen al govern local que retiri “fins a l’últim rastre de simbologia franquista de la ciutat” i consideren una vergonya a la memòria històrica del país “que tot això encara sigui present”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies