16.6 C
Igualada
Dilluns, 11 desembre 2023

Un article de

El jove igualadí Lluis Vidal rep l’ordenació diaconal a l’església de Santa Maria
E

Publicitat

“Suposo que mai hagués imaginat que la meva ordenació diaconal seria en un context tan estrany com el que ens ha tocat viure a tots. Els últims mesos han estat un temps de prova, un temps dur que ha portat molt sofriment i dolor per a moltes persones, en especial aquí a Igualada, on l’epidèmia s’hi ha acarnissat més. Però enmig de tanta foscor hi ha hagut moltes llums i la celebració d’avui n’és una més. Llums que ens mostren com Déu segueix actuant d’una forma silenciosa i discreta però al mateix temps, d’una forma real i eficaç”. Aquestes van ser les paraules dites pel nou diaca igualadí, Mn. Lluís Vidal, al finalitzar la celebració en què va ser ordenat, diumenge, a la basílica de Santa Maria de mans del bisbe Romà.

I així va ser, tot i les limitacions d’aforament i l’obligada distància de seguretat, la celebració fou joiosa, amb la presència de familiars i amics del jove igualadí de 26 anys i de molts feligresos que van seguir els rituals propis de l’ordenació: l’elecció del candidat, les promeses del nou diaca, el cant de les lletanies, la imposició de les mans, la pregària d’ordenació, la imposició de la dalmàtica, el lliurament de l’Evangeli i l’òscul de la pau.

En la seva homilia, el bisbe Romà va dir que en Lluís “és un home jove, amb el seu bagatge, amb la seva família, escola, associacions…I amb aquesta fe amb el seu cor, que ha anat creixent al llarg de la vida. Ell va sentir com el Senyor el cridava a ser sacerdot al servei de l’Església i de la humanitat, i va acollir aquesta crida”. El pastor diocesà va demanar a en Lluís a ser evangelitzador i li digué que “no t’avergonyissis mai de l’Evangeli de Crist”. Finalment, Romà Casanova va lamentar l’escassedat de vocacions i que “el Senyor segueix cridant i molts fan oïdes sordes o, com a mínim, tanquen el cor a dir que sí”.

A l’altar, una trentena de sacerdots i diaques van fer costat al nou ministre de l’Església. També es van fer presents molts companys del Seminari Interdiocesà. En els agraïments, Lluis Vidal va posar accent en la seva experiència com a escolta: “gràcies a Scouts d’Europa, per l’experiència d’una fe viscuda amb alegria i naturalitat. Per totes les fantàstiques aventures que hem viscut junts i que espero podem seguir vivint. Gràcies per ensenyar-me el valor del servei, que és tan important per al ministeri del diaconat. Com diu la nostra partida Rover: “Un Rover-scout que no ha donat tot, no ha donat res””.

Al final, el bisbe de Vic va tornar a fer referència a l’epidèmia, i va “felicitar a la ciutat d’Igualada, que ha viscut una situació tan difícil, i per tant també és un goig aquí aquesta ordenació de diaca. També us ho mereixíeu”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies