15.4 C
Igualada
Dissabte, octubre 24, 2020

El IV Fòrum Empresarial UEA posarà l’accent en les infraestructures i la mobilitat de l’Anoia

Donar continuïtat a les reclamacions territorials en relació a les millores de l’actual xarxa de carreteres, la connexió intracomarcal i l’oferta de transport públic. Amb aquests objectius, la Unió Empresarial de l’Anoia encara una nova edició del Fòrum Empresarial, una iniciativa impulsada per la pròpia entitat anoienca.

La necessitat de millora en infraestructures i comunicacions que arrossega la comarca de l’Anoia respon a una de les necessitats reiterades en tots els darrers informes “Empresa i Progrés”. Per aquest motiu, l’edició d’enguany girarà sobre les infraestructures i comunicacions de la comarca perquè, segons el president de la UEA, Joan Domènech “és un factor determinant en les decisions de localització d’activitats productives en el territori” i que per tant, “influeix en el desenvolupament econòmic de l’Anoia”. Per Domènech “si l’Anoia compta amb bones infraestructures, amb bones carreteres i la mobilitat és òptima, el territori serà competitiu” i conseqüentment, també permetrà “enfortir l’economia anoienca”.

Tanmateix, a la presentació del Fòrum UEA davant la premsa, el president de l’entitat empresarial ha definit l’Anoia com una comarca amb “un fort bagatge empresarial, amb ADN emprenedor i d’empresa de tota la vida, ben situada geogràficament, però amb temes pendents pel que fa a mobilitat i infraestructures” i precisament en aquests àmbits “la UEA hi treballa a través de la CUMA, la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat de la comarca de l’Anoia i amb qui hem treballat colze a colze per conèixer de primera mà les necessitats del territori en aquests aspectes”. Tot i que faci 10 anys que existeix la CUMA, des de la UEA fa molts anys que es reivindiquen les millores en infraestructures i comunicacions al territori.

Molts dels temes que s’hi exposen “ja fa anys que hi són sobre la taula o dins d’un calaix, però ara és el moment de passar a escriure l’estratègia per caminar junts cap allò que ja fa temps que hem repetit i hem somiat”, ha afirmat el president de la UEA. Domènech també ha explicat que en el document, “s’hi ha recollit opinions i aportacions molt diverses, però no són la totalitat de les preocupacions i opinions que hi ha al voltant de les infraestructures i comunicacions de la comarca, sinó un resum i una representació d’idees majoritàriament comentades. La feina comença a partir del 19 de març”.

Presentació del Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat, IV Empresa i Progrés
En el marc de la celebració del IV Fòrum Empresarial, es presentarà de forma pública el “IV Empresa i Progrés: Llibre Blanc d’Infraestructures i Mobilitat”, un informe i una anàlisi sobre les infraestructures i la comarca que té per objecte identificar els punts febles del territori, per tal de buscar alternatives i possibles solucions en aquest àmbit.

El document és el resultat de tot un important i llarg treball d’escolta realitzat per la UEA amb la CUMA. S’han realitzat diverses jornades, trobades i reunions de treball i enquestes amb alcaldes i alcaldesses dels municipis anoiencs; experts en mobilitat i infraestructures, i ciutadania en general, per detectar les mancances, necessitats i, a la vegada, conèixer les diverses opinions al respecte sobre infraestructures, carreteres, accessos, transport públic, sòl industrial, entre altres; així com també, les millores previstes o les que es creuen necessàries i així “generar consens i crear un front comú per treballar-hi, les empreses i la societat”, ha conclòs Domènech.

Una implicació de més de 1.400 persones a través d’enquestes i fòrums de treball
En la mateixa línia, la gerent de la Unió Empresarial de l’Anoia, ha agraït la implicació del més d’un miler de persones, empreses, i agents que han participat a través de fòrums, jornades tècniques de treball, així com el miler de ciutadans que han respost les enquestes; ja que el document ha estat possible gràcies a la implicació de més de 1.400 persones.

La patronal anoienca posarà en escena la situació, les conclusions, propostes i idees de futur que recull l’informe el dijous dia 19 de març, a les 18:30h al Teatre Ateneu d’Igualada. L’acte estarà conduït per Joan Maria Morros, cap d’Informatius de RAC1 i degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Calaf reclamen una solució al tema de l’aigua, ja

Els veïns de Calaf comencen a estar ja cansats dels problemes endèmics amb l’aigua del municipi, que cada vegada són més recurrents i demanen...

L’Associació Polígon dels Plans torna a la Unió de Polígons de Catalunya

L’Associació Polígons dels Plans ha tornat a formar part de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat vinculada a la Cambra de...

La UEA prepara per dimecres el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) reprèn el proper dimecres dia 28 d’octubre, la celebració del IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat...

Una sessió particular

Intensa, caòtica i productiva, serien tres adjectius per qualificar la sessió deliberativa sobre els Espais Oberts que va organitzar el Departament de Territori el...

S’ajorna l’estrena europea de l’Igualada Rigat

El Comité Europeu d’hoquei sobre patins ha decidit l’ajornament de dotze partits de les competicions continentals previstos per al pròxim novembre 7, “atenent la situació...
Compartir