10.4 C
Igualada
Dimarts, maig 11, 2021

El Grup Laude celebra el 25è aniversari

L’any 1993, la parròquia de Santa Maria d’Igualada es va plantejar la necessitat d’impulsar una renovació de les celebracions litúrgiques. Amb el suport del rector Mn. Joan Raurell i de Mn. Joaquim Fàbregas, es va iniciar un projecte amb un grup de joves amics de diverses corals i de l’escola.

L’eix central de l’activitat era l’animació musical de l’eucaristia del diumenge al vespre. El projecte va començar el primer diumenge d’Advent del curs 1993-1994 i va ser un èxit ben aviat perquè va esdevenir un punt de trobada dels joves. La celebració va anar creixent fins a omplir bona part de l’església gran.

Sovint, després de la missa el grup acabava la festa compartint sopar i fent música al carrer, interpretant tot tipus de músiques populars i erudites, objecte de gaudi per a tots.
Laude també ha participat en altres celebracions, misses i ordenacions, casaments, confirmacions, primeres comunions, benediccions de rams, comiats, festivals de música cristiana, pregàries, convivències, assajos i actuacions en diversos llocs.

De manera ininterrompuda durant aquests 25 anys, el grup ha seguit animant aquesta celebració fins a dia d’avui, i ha comptat amb la participació de més de 120 joves. Han compartit el projecte amb diversos rectors, Mn Salvador Mundó, Mn. Josep Massanna i ara Mn. Eduard Flores.

Fruit de l’activitat del grup, Laude ha transmès l’amor per la música i també molts altres valors universals com la generositat, l’amistat, la solidaritat i el respecte. Bona part dels joves han esdevingut músics en diverses facetes, i també alguns han seguit un camí compromès amb els valors cristians.

Els fidels de Santa Maria ,que durant els anys han seguit el grup amb entusiasme,donen fe de la tasca de Laude. Com molts han manifestat obertament, la música els ha obert el cor i els ha ajudat a seguir el missatge de les celebracions amb plenitud.

Laude ha tingut sempre una gestió col·legiada, i assembleària sense òrgans de direcció. Cal reconèixer però la tasca dels qui han preparat les celebracions, repertori i direcció musical, així com també l’animació del grup, i també la de molts altres col·laboradors amb qui hem comptat de forma totalment desinteressada.

Laude es projecta al futur amb una nova perspectiva; de tots és sabut que les esglésies no estan gaire plenes, més aviat bastant buides, i una mica de música, encara que sigui bona, no es la pedra troncal del que necessita l’església. Molts joves no reconeixen en aquesta església aquells valors que anhelen, sovint també perquè desconeixen el fons de l’evangeli de Jesús, i tampoc l’església sap com explicar-se ara que la velocitat del món i dels esdeveniments no permeten la contemplació assossegada dels misteris i ens porten a cercar un resultat immediat i positiu.

El grup ho celebrarà el proper dissabte 30 de març a les 6 de la tarda amb un concert festiu a la basílica.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L'”STEM a punt” treballarà per potenciar les ciències entre infants i joves

Aquest dimarts i dimecres tindrà lloc el programa "Igualada STEM a punt", organitzat per l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb TICAnoia. Igualada acollirà diverses activitats...

Esquerra torna a criticar el “desgovern” del Consell Comarcal

El principal grup polític del consell comarcal, Esquerra Republicana, ha emès un comunicat on considera “irresponsable” la gestió del PDeCAT i el PSC amb...

‘La vida sense la Sara Amat’, amb l’igualadí Biel Rossell, serà una sèrie de ficció per TV3

'La vida sense la Sara Amat' tindrà continuïtat en una sèrie de ficció, una coproducció de Massa d’Or Produccions i Ja Som Dos Produccions...

El naufragi

La situació que s’ha creat a Madrid amb l’abassegadora victòria de la extrema dreta -PP i VOX- i la caiguda de la dreta –Ciudadanos...

La comunitat colombiana es concentra a Igualada per rebutjar la violència policial

El divendres 7 de maig més de 150 persones van trobar-se a la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada per mostrar el rebuig a les polítiques...
Compartir