19.5 C
Igualada
Diumenge, octubre 24, 2021

El Grup Laude celebra el 25è aniversari

L’any 1993, la parròquia de Santa Maria d’Igualada es va plantejar la necessitat d’impulsar una renovació de les celebracions litúrgiques. Amb el suport del rector Mn. Joan Raurell i de Mn. Joaquim Fàbregas, es va iniciar un projecte amb un grup de joves amics de diverses corals i de l’escola.

L’eix central de l’activitat era l’animació musical de l’eucaristia del diumenge al vespre. El projecte va començar el primer diumenge d’Advent del curs 1993-1994 i va ser un èxit ben aviat perquè va esdevenir un punt de trobada dels joves. La celebració va anar creixent fins a omplir bona part de l’església gran.

Sovint, després de la missa el grup acabava la festa compartint sopar i fent música al carrer, interpretant tot tipus de músiques populars i erudites, objecte de gaudi per a tots.
Laude també ha participat en altres celebracions, misses i ordenacions, casaments, confirmacions, primeres comunions, benediccions de rams, comiats, festivals de música cristiana, pregàries, convivències, assajos i actuacions en diversos llocs.

De manera ininterrompuda durant aquests 25 anys, el grup ha seguit animant aquesta celebració fins a dia d’avui, i ha comptat amb la participació de més de 120 joves. Han compartit el projecte amb diversos rectors, Mn Salvador Mundó, Mn. Josep Massanna i ara Mn. Eduard Flores.

Fruit de l’activitat del grup, Laude ha transmès l’amor per la música i també molts altres valors universals com la generositat, l’amistat, la solidaritat i el respecte. Bona part dels joves han esdevingut músics en diverses facetes, i també alguns han seguit un camí compromès amb els valors cristians.

Els fidels de Santa Maria ,que durant els anys han seguit el grup amb entusiasme,donen fe de la tasca de Laude. Com molts han manifestat obertament, la música els ha obert el cor i els ha ajudat a seguir el missatge de les celebracions amb plenitud.

Laude ha tingut sempre una gestió col·legiada, i assembleària sense òrgans de direcció. Cal reconèixer però la tasca dels qui han preparat les celebracions, repertori i direcció musical, així com també l’animació del grup, i també la de molts altres col·laboradors amb qui hem comptat de forma totalment desinteressada.

Laude es projecta al futur amb una nova perspectiva; de tots és sabut que les esglésies no estan gaire plenes, més aviat bastant buides, i una mica de música, encara que sigui bona, no es la pedra troncal del que necessita l’església. Molts joves no reconeixen en aquesta església aquells valors que anhelen, sovint també perquè desconeixen el fons de l’evangeli de Jesús, i tampoc l’església sap com explicar-se ara que la velocitat del món i dels esdeveniments no permeten la contemplació assossegada dels misteris i ens porten a cercar un resultat immediat i positiu.

El grup ho celebrarà el proper dissabte 30 de març a les 6 de la tarda amb un concert festiu a la basílica.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El tren “gran”, ara va de debò?

Francesc Cambó, insigne empresari i polític conservador català, desenvolupà, al llarg de la seva vida, diversos càrrecs, com a regidor de l’ajuntament de Barcelona,...

Racons de l’Anoia: La Torre de Claramunt

El terme municipal de la Torre de Claramunt, de 15,01 km2, limita al S amb el municipi de Mediona, (Alt Penedès), a l’W i...

“Ese dia, después de la lluvia”, de Pilar Carballo, un exemple d’una solida construcció personal

Des de l’àmbit de l’exercici periodístic, no sempre es té la disponibilitat de poder presentar en aquestes pàgines una nova publicació tot coincidint amb...

Reflexions sobre el plàstic a través de l’art visual al Museu de la Pell

Aquest divendres, 22 d’octubre, a les 19h el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia s'ha inaugurat l’exposició “Plàstic. Genial o pervers,...

Òscar Camps: “Qui decideix creuar el mar és perquè ja no té res a perdre”

Entrevista a Òscar Camps, fundador de Proactiva Open Arms Aquest dimarts es va fer l’estrena de la pel·lícula Mediterráneo al cinema de l’Ateneu, en un...
Compartir