“El Gran Comediant”, de Joel Joan, obre temporada a l’Ateneu

17 de setembre de 2022

Després de l’èxit d’Escape Room, els seus autors tornen amb una nova comèdia escrita a quatre mans. Ara, Joel Joan i Héctor Claramunt fixen la seva àcida mirada en el món dels artistes, un terreny que ja van trepitjar amb la recordada sèrie El crac. Una història d’èxit i fracàs, d’egos, enveges, rivalitats i discursos motivadors. Una competició entre amics que arribarà a ser literalment una qüestió de vida o mort. El gran comediant arriba al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada el proper diumenge 18 de setembre a les 6 de la tarda.

Ja són a la venda els abonaments i les entrades del Teatre Municipal l’Ateneu al web www.teatremunicipalateneu.cat. També es poden comprar al Punt de difusió cultural i turística d’Igualada (Sala Municipal d’Exposicions c. Garcia Fossas, 2 -pl. de la Creu) dissabte d’11 a 14 i de 18 a 21 h i els diumenges d’11 a 14, i el mateix dia de la funció, des d’una hora abans es venen a la taquilla del passatge Vives. Durant aquesta setmana els joves fins a 25 anys poden comprar les entrades a cinc euros. A més hi ha descomptes per a diversos col·lectius.

El gran comediant
El Llorenç i l’Ernest són amics de tota la vida. Tots dos van decidir fa molt temps que volien ser actors, però han tingut trajectòries desiguals. Mentre que al Llorenç fa temps que totes li ponen i ha vist com la seva fama creixia (al mateix ritme que el seu ego) fins a convertir-se en tot un divo del teatre català, l’Ernest no se n’ha acabat de sortir mai.

Quan finalment, als 50 anys, l’Ernest decideix tirar la tovallola, el Llorenç li etziba un discurs per motivar-lo digne dels millors coach d’autoajuda, tot i que ell secretament el compadeix i creu que l’Ernest faria bé d’abandonar.

El que el Llorenç no podia preveure és que el seu discurs calaria i l’Ernest faria un gir radical. Les coses comencen a anar-li molt bé… molt més bé del que el Llorenç pot suportar. La compassió pel seu amic es transforma en gelosia i a partir de llavors el Llorenç farà tot el que pugui per sabotejar l’èxit del seu gran amic.

L’espectacle és interpretat per Joel Joan (Llorenç Tortosa), Xavi Mira (Ernest), Anna Sahun (Elisenda), Àfrica Alonso (Úrsula) i Eduard Muntada (Sergei). L’escenografia ha anat a càrrec de Pep Oliver i Raúl Pérez – Zeroquatre i el vestuari és de l’anoienca Nídia Tusal. Mingo Albir ha tingut cura de la il·luminació i Xavi Capellas de la música. L’espectacle es va estrenar a Temporada Alta i ha tingut un gran èxit de públic a Barcelona. Ja l’han vist més de 35.000 espectadors.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta