El govern d’Igualada atribueix al “soroll polític de la precampanya” la polèmica de les beques menjador

103

“Ens ocupem i preocupem de les persones i la resta és soroll polític”, així començava la roda de premsa de la tinent d’alcalde d’Acció Social, Igualtat i Joventut, Carme Riera, en què feia balanç dels ajuts socials i serveis de suport a les persones que va oferir el consistori durant el 2017.

Amb aquest introducció, Riera feia referència a les crítiques dels partits de l’oposició igualadina i a la carta de la CUP en què meditava emprendre accions legals per haver-se denegat 27 beques menjador a famílies que ho havien sol·licitat. La tinent d’alcalde ha assegurat que “la concessió o denegació d’ajuts s’ha fet sempre d’acord amb les bases de la convocatòria i amb la supervisió i validació tant dels serveis socials com dels serveis jurídics municipals”. Riera també s’ha defensat de les crítiques recordant que “aquests ajuts de menjador son una iniciativa de l’Ajuntament nascuda per complementar les beques que atorga el Consell Comarcal i a més, la partida pressupostària inicial es va doblar després de veure el número de sol·licituds que arribaven”. Finalment, la responsable d’Acció Social ha lamentat que “es faci demagògia amb un tema com aquest en plena precampanya electoral”.

L’Ajuntament va destinar 600.000 euros en ajuts socials i suport a famílies durant le 2017

En la roda de premsa, Carme Riera també ha fet un repàs de tots als ajuts que es van donar l’any passat des del Consistori. Per exemple, en l’àmbit de gent gran es van destinar 179.000 euros a l’acolliment residencial de persones amb discapacitat o el programa d’auditories energètiques per reduir despeses en subministraments.

En l’apartat educatiu, es van dedicar 39.000 euros a ajuts per adquisició de material escolar i llibres de text o 115.000 euros en ajuts per al servei de menjador a llars d’infants, infantil i primària.

Altres prestacions d’urgència social que es van atorgar durant el 2017 van ser 55.000 euros pel Banc de Queviures o 33.000 euros per ajuts a la infància al Patronat Garcia Fossas.