El govern de Vilanova vol incorporar l’analítica ADN per multar els propietaris que no recullin els excrements dels animals

105

L’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, acompanyada dels regidors d’Urbanisme, Cultura i Esports, José Saucedo, Carlota Silva i Rafael Gabarri, ha fet aquesta setmana una compareixença davant els mitjans locals i comarcals.

En aquesta compareixença l’alcaldessa va destacar la campanya de civisme i convivència que s’ha posat en marxa aquesta tardor, amb l’objectiu de continuar conscienciant la ciutadania sobre la necessitat de reduir els excrements d’animals de companyia a la via pública, combatre el vandalisme contra el mobiliari urbà i el patrimoni municipal i evitar els voluminosos a les voreres.

L’alcaldessa va anunciar que en el Ple del dilluns vinent es proposarà la modificació de l’ordenança de tinença responsable d’animals de companyia per incorporar l’analítica de l’ADN dels gossos per sancionar els propietaris que no recullin els excrements dels seus animals. “La proposta”, va dir Noemí Trucharte, “és pionera a la Conca i podríem dir que gairebé a la comarca de l’Anoia”, ja que als Hostalets de Pierola ja ho estan fent.

L’alcaldessa confia que la proposta s’aprovi per Ple i es pugui reduir o acabar amb els excrements a la via pública, “una demanda reiterada de la ciutadania. La infracció pot suposar una sanció de 700 € i l’alcaldessa va anunciar “mà dura” contra els infractors.