8.3 C
Igualada
Dilluns, març 8, 2021

El FineArt es consolida i bat el rècord de visitants

fine

Al voltant de 27.000 persones han passejat per les sales d’exposicions de la tercera edició del FineArt Igualada, provinents d’arreu de Catalunya i també d’altres zones, com el País Valencià.

“Igualada es confirma com una de les capitals culturals de Catalunya”, assegura el primer tinent d’alcalde, Josep Miserachs, després d’analitzar les dades de visitants del FineArt 2015. Un dels factors més rellevants per la ciutat, a banda de l’èxit a nivell nacional, és “el turisme cultural que ha arribat a Igualada, en aquesta ocasió en motiu del festival fotogràfic. Fer turisme de la cultura és un dels nostres objectius i veure que en aquesta edició aquest fenomen s’ha produït és tot un èxit”, constata el regidor d’Entorn i Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada.

Per la seva banda, el coordinador del FineArt, Ramon Muntané, confirma que els visitants han estat majoritàriament de territori català, però també hi ha hagut autobusos de València que han vingut a Igualada expressament per visitar les exposicions. “També hem trobat famílies que han passat el cap de setmana de turisme a la ciutat, aprofitant l’excusa de la fotografia”, expressa Muntané.

L’èxit de la tercera edició del FineArt comportarà “una reflexió sobre el model de gestió de l’esdeveniment, per ser coherents amb el creixement que ha viscut”, diu Josep Miserachs. Alhora, l’augment de visitants i repercussió col·loca un nou repte per a l’organització: “S’ha de fer un salt a nivell internacional, per esdevenir un festival de referència a nivell europeu”.

Es desperta l’interès del sector fotogràfic per exposar al FineArt Igualada

Els fotògrafs participants es mostren “satisfets” davant l’aposta del consistori igualadí, celebren l’organització del festival, la ubicació de les exposicions en espais singulars i reclamen que altres festivals s’emmirallin en el d’Igualada: “hi ha interès en el sector per venir a exposa al FineArt”, comenta Ramon Muntané, després de rebre les opinions dels fotògrafs.

D’entre les sales més visitades, destaca el Museu de la Pell en primer lloc, que aglutinava dotze exposicions, i, després, l’edifici recentment restaurat de la Igualadina Cotonera, on n’hi havia sis. A continuació, els espais més freqüentats pels visitants són l’Empremta, la rectoria de Santa Maria o la Sala Municipal d’Exposicions.

Les activitats organitzades durant el FineArt han comptat amb més participació que en les últimes edicions, fet que també consolida l’agenda paral·lela, que consta de tallers, visites guiades, presentacions i projeccions audiovisuals.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector, va tenir lloc del 6 al 22 de març a Igualada, i va reunir 1.200 fotografies en més de 20 espais d’exposicions. Va ser l’edició més internacional, amb fotògrafs del Japó, Rússia, Holanda, Anglaterra, Argentina i també de Galícia, Andalusia, Madrid, Aragó, Navarra, València i de Catalunya.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Nova derrota per la mínima del CF Igualada masculí

CF IGUALADA 1 SANTFELIUENC FC 2 Els igualadins rebien els del Baix Llobregat amb l’intenció de sumar els màxims punts possibles en aquest tram final de...

Entren en vigor els nous horaris a la restauració i l’ampliació d’aforaments a universitats, gimnasos i lleure

Bars i restaurants, universitats i gimnasos estrenen aquest dilluns el relaxament d’algunes de les mesures restrictives contra la covid-19, aprovades dijous passat pel Procicat....

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 3)

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 1) Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària...

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 2)

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 1) Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària...

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 1)

Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària de la COVID-19 (part 2) Dones amb veu pròpia, a propòsit de la crisi sanitària...
Compartir