24 C
Igualada
Dimecres, maig 31, 2023

El FineArt 2022 comptarà amb exposicions de dos Premis Nacionals de Fotografia

Del 25 de febrer al 20 de març Igualada acollirà gairebé una cinquantena d’exposicions emmarcades dins del festival FineArt, que enguany compleix deu anys. Hi haurà fotògrafs vinguts d’arreu del món, però també s’ha tingut una atenció especial pels artistes de l’Estat, Catalunya i locals. En concret, el certamen dedicarà una gran retrospectiva al fotògraf igualadí Santi Carbonell, mort el 2014 a causa d’una llarga malaltia. L’exposició portarà per nom ‘El món del Santi’.

Dos dels noms importants d’aquesta edició seran Chema Madoz, Premi Nacional de Fotografia de l’any 2000, i Ramon Masats, Premi Nacional de Fotografia el 2004. El primer portarà l’exposició ‘El rostre amagat de les coses’, mentre que Masats portarà a Igualada la mostra ‘Visit Spain’, una col·lecció de 145 imatges de l’Estat a mitjans del segle XX.

El director del festival, Ramon Muntané, també ha destacat exposicions peculiars com ara ‘L’altra mirada de la recerca’, de l’Hospital Vall d’Hebron. Es tracta de fotografies guardonades al Concurs de Fotografia Científica de l’hospital i que tenen la particularitat que estan fetes a través d’un microscopi. A més, també hi haurà exposicions de temàtica social com una dedicada als efectes de la SIDA a Tanzània.

Sobre la temàtica LGTBI+, Muntané ha dit que enguany han rebut una “allau” de propostes i, per això, creu que es tracta d’un tema que interessa molt al sector del fotoperiodisme. En concret, es podran veure dues propostes. La primera és ‘Roberta: Diari de transbordament’, una selecció d’imatges de la fotògrafa Wayra Ficapal, que retrata el trànsit de gènere de la Roberta. La segona és la proposta ‘Identitats vàlides’, del fotògraf barceloní Isaac Flores, que retrata l’escena ‘queer’ de Barcelona.

A banda de les exposicions, el festival inclou també un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades a la fotografia. En concret, hi haurà visites guiades a diverses exposicions, tallers, taules rodones i xerrades.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La Síndica de Greuges d’Igualada presenta la memòria d’activitats de l’any 2022

La Síndica Municipal de Greuges d’Igualada, Rosa M. Sánchez, ha presentat davant el plenari municipal el seu informe anual d’activitat corresponent a l’any 2022. Entre...

Els Bombers encaren la campanya d’incendis a la Catalunya Central “amb relativa tranquil·litat” després de les pluges

Abans de les pluges dels últims dies, la campanya d'incendis a la Catalunya Central es preveia extremament complicada després de 30 mesos acumulats de...

Nova afectació de trànsit a la C-15 avui i demà

Eix Diagonal i l'Ajuntament de Capellades informen que es procedirà a tallar el trànsit en ambdós sentits de la circulació des de l'enllaç de...

Últimes notícies