20.3 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

El Festival MUSiCVEU lliura 7.000 euros a Càritas Vilafranca

El Festival MUSiCVEU ha fet el lliurament de la recaptació solidària de 6.943 euros, que anirà destinada als programes educatius que duu a terme Càritas Interparroquial de Vilafranca del Penedès.

L’acte ha tingut lloc al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès, on Martí Solé, President de la Fundació Pinnae, entitat que organitza el Festival, ha fet la donació del xec amb la bonica xifra a Ramon E. Carbonell, en representació de Càritas Interparroquial a Vilafranca del Penedès.

Els programes educatius  de reforç educatiu per infants i adults, que ofereixen Càritas Interparroquial Vilafranca, a que va destinada l’aportació de MUSiCVEU tenen com a objectius recolzar el procés educatiu dels nens i nenes que participen en el reforç, tot elaborant un pla individualitzat de treball que tingui en compte les necessitats de cada infant. Això es fa en coordinació amb l’escola i serveis socials. A més, també fomenta els valors, partint del fet de la diversitat cultural dels nens i nenes que participen en el reforç.

Tasca i dedicació de la persona voluntària
Els voluntaris acompanyen, en horari de tarda, als alumnes en les seves tasques escolars (deures, treballs o exàmens) i reforcen, amb materials dels que disposa l’entitat, aquells aspectes i matèries en què tenen més dificultats, sempre amb l’acompanyament de l’educadora. Algunes de les activitats son repàs dels continguts educatius escolars, pràctica de tècniques d’estudi, ús de la informàtica aplicada a l’ensenyament o sortides lúdiques i culturals.

El MUSiCVEU èxit rotund en públic i en solidaritat
Enguany la V edició del Festival MUSiCVEU,  va programar 9 concerts durant sis mesos, 8 dels que van tenir lloc a l’emblemàtic espai modernista del Fòrum Berger Balaguer de la Fundacio Pinnae a Vilafranca del Penedès.

Com a novetat aquest any la inauguració del MUSiCVEU Festival va tenir lloc el 24 de novembre en el marc incomparable de la Basílica de Santa María de Vilafranca del Penedès amb l’actuació de l’internacional The London Community Gospel Choir, que va omplir de gom a gom el temple amb més de 600 persones.

La gran acollida del públic a la programació d’artistes de gran reputació i coneguts com The London Community Gospel Choir, La Coral Laroc, el grup guanyador del concurs de TV3 “Oh Happy Day” In Crescendo, Els Tenors, la popular Lloll Bertran, en Joan Chamorro liderant la Sant Andreu Jazz Band, Les Anxovetes, en l’apartat de música clàssica amb l’actuació de Mariona Camats & Eduald Buch i Dúo Calíope, han fet augmentar la recaptació en la venda d’entrades respecte a l’edició anterior, fet que també ha tingut repercussió directa en la dotació solidària del Festival.

Al llarg d’aquestes cinc edicions, el festival MUSiCVEU ha perfilat la seva proposta musical incloent a artistes de diversos gèneres musicals i de gran qualitat, fet que ha consolidat el Festival en l’agenda cultural de la Vegueria Penedès. En les tres darreres edicions el Festival ha inclòs el component solidari de la recaptació com un dels valors afegits del festival.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir