El Festival d’Orgue de Capellades arrenca amb un gran concert

39

El passat cap de setmana es va fer el primer dels quatre concerts previstos enguany al Festival d’Orgue de Capellades.

La sessió va començar amb la benvinguda dels organitzadors, primer el regidor de Cultura, Àngel Soteras, i seguidament dels Amics de l’Orgue Freixas Vivó. Soteras va destacar com enguany s’enceta una nova col·laboració amb l’Escola Superior de Música de Catalunya, que protagonitzarà el tercer recital. Per la seva banda els Amics de l’Orgue van remarcar l’accent femení d’aquesta edició, amb dones a 3 dels 4 concerts programats.

El primer concert d’enguany va anar a càrrec de Mar Vaqué, una organista de primer nivell que havia aixecat molta expectació i que no va decebre gens ni mica. Amb gran virtuosisme va anar executant “Clarobscurs”, un programa que proposava un recorregut musical a través de les composicions barroques de Bach, Vivaldi i Buxtehude, seguint amb el classicisme de Charles –Marie Widor, fins arribar a la contemporaneïtat de Gaston Litaize. Un recital preciós a l’església de Santa Maria que va deixar un gran nivell en una jornada on la contesa electoral acaparava gran part de l’interès ciutadà.

Ara, caldrà esperar al proper diumenge 12 de maig per gaudir amb Izumi Kando a l’orgue, acompanyada per la soprano Soledad Cardoso, amb un programa molt eclèctic que han anomenat “Sons del temps i la distància”.