8.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

El Festival de Llegendes de Tous es manté a principis de juliol, però adaptant-se a criteris sanitaris
E

Publicitat

L’Ajuntament de Sant Martí de Tous i la direcció del Festival de Llegendes de Catalunya (Fesllecat) treballen aquests dies per adaptar el certamen a la nova situació de progressiu desconfinament, però d’entrada ja garanteixen que el Festival se celebrarà en les dates previstes: el 3, el 4 i el 5 de juliol.

Des de l’organització s’estan mantenint converses amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder establir els criteris que, en fase de desconfinament, han de complir els esdeveniments culturals per tal que es puguin seguir celebrant.

L’objectiu és ser pioners seguint criteris relacionats amb la prevenció i la seguretat d’actors i públic i amb les restriccions d’assistència, començar a redefinir i celebrar esdeveniments d’àmbit local o nacional, apropar la cultura de nou al públic i contribuir a revifar el sector, sempre tenint en compte la normativa marcada per les autoritats sanitàries.

L’equip de govern de Sant Martí de Tous s’ha fixat com una de les prioritats no suspendre els actes culturals i poder celebrar les tradicions fixades al calendari. Sota l’eslògan “Desconfinem la cultura”, durant aquests dos darrers mesos s’han celebrat de manera adaptada la Pasqua –amb repartiment de mones al col·lectiu de la gent gran-, la cantada de Caramelles des dels balcons i megafonia itinerant, i també un Sant Jordi telemàtic, i ara es preparen per celebrar la revetlla de Sant Joan, sempre adaptant-ho a les condicions i garantint la seguretat de tots els participants.

El regidor de cultura i festes, Pau Mir, assegura que “la cultura és essencial i un ingredient imprescindible per la vida de Tous i de tot el país, l’hem adaptat i l’adaptarem, però la volem seguirem potenciant”. Respecte el Festival de Llegendes de Catalunya, Mir explica: “estem treballant amb la direcció del festival una edició que serà molt diferent a les anteriors; haurem d’adaptar moltes coses, serà una edició més econòmica, amb menys actes, amb restriccions de públic i passis controlats, sense mercat i amb alguna sorpresa adaptada als temps que vivim, però la gent de Tous la tirarem endavant”.

Víctor Borràs, des la direcció del Fesllecat, afirma que “confiem en mantenir la qualitat de les propostes i fer del festival un espai que permeti connectar-nos amb la nostra cultura reivindicant, enguany d’una manera molt especial, la memòria i el llegat de les persones que des de sempre ens han transmès l’amor per les nostres històries”.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies