6.8 C
Igualada
Dimarts, març 2, 2021

El director general de la Policia, a la celebració del Dia de les Esquadres a Calaf

Esquadres RPC.JPG

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha presidit, al Casal dels Pastorets de Calaf, el lliurament de felicitacions als membres del cos de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central amb motiu de la celebració del Dia de les Esquadres.

El director ha agraït a l’Ajuntament que hagi acollit aquest acte a la seva ciutat, i que la celebració del Dia de les Esquadres és un acte en què ens reconeixem formant part d’un col·lectiu , i en el que posem en valor el millor de l’esperit de cos i d’orgull de pertinença.

Segons Batlle, any rera any aquesta celebració és el dia de renovació d’un compromís mutuo, de la policía del país amb la societat a la que serveix .

El titular de la Direcció General de la Policia ha destacat que Catalunya és un país segur i aquest és un dels grans valors que hem de defensar.

Avui s’hi han lliurat 170 felicitacions, que Batlle ha entregat juntament amb l’alcaldessa de la ciutat de Calaf, Maria Antonia Trullàs, el delegat territorial del Govern, Juli Gendrau, el cap de la Regió Policial Central, comissari Sergi Pla, el sotscap de la Regió Policial Central, l’intendent Josep Codina, el cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia, l’inspector Damià Larriba, el cap de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Central, l’inspector Ramon Roig i el sotscap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia, el sotsinspector Josep Maria Testagorda.

En el seu discurs, el comissari Pla ha fet un repàs de les diverses feines que fa la Policia per a la societat i ha dit que cal superar el concepte de policia de proximitat, perquè fer complir les normes no allunya la policia de la societat. També ha remarcat que “la policia surt del poble i el protegeix, però des de dins del poble. La policia és poble”.

Als felicitats, el comissari Pla els ha recordat una frase de Gandhi, “la nostra recompensa es troba en l’esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa”.

També ha recordat que la regió policial Central és la segona més segura, amb una taxa de fets penals per mil habitants que és la meitat de la de Catalunya.”

De les 170 felicitacions, 139 han estat felicitacions individuals tipus A, 4 han estat felicitacions tipus B i 27 felicitacions col·lectives. De totes les felicitacions, 9 s’atorguen a membres d’altres cossos policials, serveis d’emergències i de la societat civil en reconeixement a la tasca de coordinació i col·laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra.

De les felicitacions individuals, destacar les concedides al senyor Jordi Calafell, sotscap Territorial del SEM a Catalunya Central, per la seva gestió i assistència als ferits en un accident entre un autocar ple de turistes i un camió a l’autovia A2. També les concedides a dos agents de l’ABP per realitzar les maniobres de reanimació a una nena que havia caigut en una piscina particular, fins a l’arribada dels serveis d’emergències mèdiques.

La Regió Policial Central també ha tingut un reconeixement a Xavier Pujol, president de la fundació del Casal de Calaf, i a Isaac Fonoll, director de l’Escola de Música de Calaf.

També s’ha fet un reconeixement especial a la fotògrafa Rosa Castilla, pel seu suport desinteressat envers el projecte solidari ‘Fem el camí al teu costat’, organitzat pel cos de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central amb l’objectiu de recaptar fons per a la lluita contra el càncer.

Cal destacar les cinc medalles de bronze amb distintiu blau atorgades a mossos de la Regió i a membres del serveis d’emergències, que seran lliurades el proper dia 22 d’abril en l’acte central de les Esquadres a Barcelona.

Aquestes medalles reconeixen la feina de la cap territorial del SEM a la Catalunya Central, Anna Fontquerni, el cap de l’ABP Osona, l’inspector Francesc Hernandez, la cap de la Unitat Regional de Medi Ambient, la caporala Trini Bardolet , a un caporal de l’Àrea Bàsica Policial del Bages i a un altre caporal de l’Àrea Regional de Recursos Operatius per la seva trajectòria professional. Tots ells han estat convidats a l’acte central de Barcelona, on els seran atorgades les medalles.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Consell edita una guia sobre com crear una entitat sense ànim de lucre

El Consell Comarcal de l'Anoia ha editat 'Creació d'una entitat i l'acció voluntària', un document orientatiu sobre quins tipus d'entitats sense ànim de lucre...

[Vídeo] Un paracaigudista aterra al mig del carrer a Igualada

El vídeo ja corre per totes bandes. Un paracaigudista aterra al mig de l'Avinguda Doctor Pasteur d'Igualada, poc després de passar la rotonda que...

Penalitzades per les errades

ZARAGOZA CFF "B" 3 CF IGUALADA 2 Les igualadines viatjaven a terres aragoneses, després de tres jornades sense aconseguir la victòria. Davant es trobarien a un...

Segueixen sense encert de cara a porteria

CP SAN CRISTÓBAL 1 CF IGUALADA 0 La història es tornava a repetir. Els visitants van fer un gran partit a Terrassa, però cauen per la...

Veïns de Capellades denuncien tremolors a les cases i despreniments al Capelló per les explosions d’una pedrera

Des de fa mes d’un any, un centenar de veïns de Capellades veuen com les seves cases tremolen cada vegada que la Pedrera de...
Compartir