6.5 C
Igualada
Dilluns, abril 12, 2021

El DeLlegendes planta cara a la covid-19 i aconsegueix reunir més d’un miler de visitants

ACN – Les llegendes catalanes han tornat a cobrar vida gràcies al Festival de Llegendes de Catalunya, que un any més s’ha celebrat a Sant Martí de Tous. La cita, que enguany arribava a la seva onzena edició, s’ha tirat endavant després dels entrebancs derivats de la covid-19 als quals s’ha hagut d’enfrontar. “Estem molt satisfets perquè hem superat el miler d’entrades venudes, el que suposa el 95% de l’ocupació”, ha explicat Victor Borràs, codirector de la mostra.
Tot i que aquesta xifra és molt inferior a d’altres edicions, quan el nombre de visitants rondava les 4.000 persones, els responsables del festival asseguren que ha estat un èxit perquè fa uns mesos ni tan sols se sabia si podria fer-se. “Hem fet un festival molt diferent al qual estàvem acostumats”, ha reconegut Borràs que ha indicat que s’han hagut de limitar molt els aforaments, programar més passis, implantar la venda anticipada d’entrades i incorporar mesures de seguretat addicionals com ara la higiene, l’ús de mascareta o les distàncies de seguretat.
En aquest sentit, indica que els muntatges s’han previst a l’aire lliure i que no s’ha pogut fer el tradicional mercat d’artesans. Una altre dels grans canvis d’aquest 2020 ha estat el format de l’Apagada, que és el principal reclam de la mostra. “És una proposta itinerant i es fan grups d’unes 40 persones”, ha comentat el cordirector que ha dit que aquest any “ha estat estàtica i amb un format més convencional”.

Borràs ha remarcat que “ha valgut la pena” organitzar el festival perquè és una prova que la “cultura continua”. Apunta que el poble s’ha bolcat per fer-lo possible: “Hem fet un festival alternatiu perquè ara més que mai les alternatives són necessàries”, ha insistit.

Molta conscienciació
Borràs ha destacat la bona predisposició dels espectadors i ha dit que “no ha estat gens difícil que tothom complís amb les mesures de seguretat perquè la gent està molt conscienciada”.

En aquest mateix sentit s’ha expressat la Cristina Vidal i el Jordi Pijoan, dos dels 160 voluntaris que aquest 2020 participen en la mostra. Han assegurat que els visitants han seguit totes les indicacions de forma endreçada i tranquil·la.

En total, s’han vist una vintena d’espectacles professionals de companyies d’arreu del territori català. Entre les propostes que han tingut una millor acollida ha destacat el circuit de llegendes al castell, que ha integrat cinc espectacles diferents les tardes de dissabte i diumenge amb quatre representacions cada dia. Algunes d’aquestes són ‘El meu amic Brutus” de la companyia del píncep Totilau; ‘El bavastell antic’ de Galiot Teatre; ‘El Far de Sant Sebastià” de Titelles Vergès; la proposta ‘Ora Pro Nobis’ de Tarta Relena; o el projecte de dansa ‘D’ona d’aigua’ de les Trementines.

Aquest 2020, a banda dels muntatges concentrats en el primer cap de setmana de juliol, s’oferiran d’altres espectacles fins a finals de mes. A més, com a novetat, s’ha establert una col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa. Durant el festival la Companyia Pagans hi ha fet una residència artística. L’espectacle que estan preparant s’estrenarà el mes d’octubre a la capital del Bages, si bé aquest dilluns, 6 de juliol, s’oferiran passis exclusius per al voluntariat del festival.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada commemora els 90 anys de la proclamació de la 2a República amb diversos actes

Igualada inicia aquest mes d’abril la commemoració dels 90 anys de la proclamació de la 2a República amb diferents actes. L’any 1931, el nou...

La setmana vinent, Fira de l’Ensenyament en format virtual

L’Ajuntament d’Igualada, en coordinació amb els centres educatius de la ciutat, ha posat en marxa la web firaensenyamentigualada.cat, on l’estudiantat i les famílies hi...

Fins on? Fins quan?

Fins on són capaços d’arribar els nostres polítics -que es diuen independentistes- en aquesta lluita vergonyosa i absurda dels uns contra els altres? Cada...

Ja es poden demanar beques municipals per a activitats d’estiu

Del 7 d’abril al 7 de maig, l’ajuntament obre el termini per demanar les beques per les activitats d’estiu. Aquests ajuts estan destinats a...

“Maquíllame el vértigo”, d’Elisa Pascual Coch, un llibre ple de llum i de vida

A mode de presentació, l’Elisa em va situar en què va néixer en aquella època en què, a Igualada, encara es veien les criatures...
Compartir