8.9 C
Igualada
Dijous, 22 febrer 2024

Un article de

El debut literari de l’igualadí David Soler-Ortínez omple la Biblioteca
E

Publicitat
David Soler-Ortínez 19-10-12.jpg

El jove igualadí David Soler-Ortínez ha presentat el seu debut literari a través del poemari Ara que no em veus. La sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada es va omplir d’un centenar llarg de persones divendres per descobrir aquest obra formada per 45 poemes escrits en versos decasílabs, sense rima i ordenats de la A a la Z. Aquestes són algunes de les particularitats d’aquest llibre que va ser guanyador del Premi de Poesia Narcís Saguer 2011 i que ha estat publicat per l’editorial Témenos. Soler-Ortínez va explicar que es tracta d’un poemari on, a través de temes com l’amor, s’explora l’impacte del pas del temps, la joventut o la inestabilitat: “el poemari presenta en forma de paraules pensaments sorgits en diversos moments. Aquests pensaments en veu baixa es basen en els contrastos presents en la vida i en la necessitat de comptar amb ells.” També va comentar que els poemes pretenen ser un elogi al silenci “perquè parla de les coses que només es pensen i no es diuen”, i també a la feblesa “perquè valoren els sentiments fràgils que es poden esquinçar d’un dia per l’altre”. 
El pròleg del llibre el firma l’escriptora igualadina Maria Enrich, que va destacar de Soler-Ortínez “el gran treball de construcció literària i lingüística que ha fet en aquest primer poemari”, a més de fer un repàs a la trajectòria de l’autor que, amb 24 anys, ja ha guanyat altres premis com el Premi Ciutat d’Igualada de narrativa breu Josep Còdol 2008, el Premi de Narrativa de Valls 2010 o el Premi Sant Jordi de Sarrià de Ter 2011. Tot i que Ara que no em veus és la seva primera obra en solitari, també va participar en l’antologia de contes Buits carrers nous que formava part del concurs literari de Lleida. A la presentació també hi va participar l’editor del llibre Carles Cervelló, que va fer una defensa ferma de l’aposta que cal fer pels escriptors joves com David Soler-Ortínez, i l’acte va acabar amb un petit recital d’alguns dels poemes de l’obra acompanyats de música amb piano. 
Una dotzena dels poemes que formen part de Ara que no em veus fa unes setmanes que es poden veure exposats al bar Vinnart de la plaça de l’Ajuntament d’Igualada. La mostra romandrà oberta fins aquest diumenge dia 28 d’octubre i els poemes s’hi exposen acompanyats de dibuixos que ha fet el també igualadí Jordi Cuadras.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies