16.7 C
Igualada
Dijous, maig 26, 2022

El Consorci Sanitari de l’Anoia impulsarà una plataforma digital de formació en salut mental

El projecte ePsychology Academy, ideat de forma col·laborativa entre el Servei de Salut Mental i Addiccions del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i la Universitat Ramon Llull, ha estat seleccionat pel Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI) com un dels projectes innovadors que ajudarà a desenvolupar durant un any.

Es tracta d’una plataforma digital que permet la formació de professionals de l’àmbit de la salut mental mitjançant l’anàlisi de casos clínics, el seguiment d’intervencions de pacients i famílies, i l’optimització de la prevenció i detecció precoç de problemàtiques. Els professionals del CAP d’Igualada Nord participaran en una prova pilot del projecte.

Formació i casos pràctics reals

La plataforma comptarà amb la presència virtual de docents i supervisors que podran exercir docència i suport directe a grups d’alumnes. Els continguts teòrics es complementaran amb atenció directa i indirecta a pacients i famílies. D’aquesta manera, s’analitzaran casos clínics, es dissenyaran intervencions preventives i psicoterapèutiques i es faran seguiments clínics.

La plataforma està dirigida a professionals de la salut, especialment d’Atenció Primària, i de professions dedicades al treball comunitari. Es realitzarà una primera prova pilot amb els professionals del CAP Igualada Nord (Consorci Sanitari de l’Anoia), que servirà per proposar l’ampliació a la resta d’Àrees Bàsiques de Salut de l’Anoia així com a d’altres professionals vinculats amb la salut mental (centres de salut mental de joves i d’adults, d’atenció a les drogodependències, hospitals de dia en salut mental, servei de rehabilitació comunitària, serveis socials, educatius, entre d’altres).

Segons el director del Servei de Salut Mental i Addiccions del CSA, Dr. Josep Checa, ” tenim un interès especial en desenvolupar un model comunitari en salut mental, basat en la col·laboració i el repartiment de responsabilitats. L’aliança amb els equips d’Atenció Primària és bàsica”. Malgrat que la formació telemàtica està molt estesa, actualment no existeix cap precedent pensat expressament per als professionals comunitaris en el seu propi lloc de treball. Aquesta eina també permet salvar les distàncies geogràfiques en el període postpandèmic i en l’àmbit rural.

El projecte ha estat seleccionada en el marc de la Crida Repte del CIMTI de l’any 2021, centrada en salut mental, amb l’objectiu d’atraure innovacions d’alt impacte i ajudar a implantar-les al sistema sanitari i social perquè se’n pugui beneficiar la ciutadania.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Poble Actiu critica la falta de compromís per fer front a la segregació escolar

El gener de 2020, mesos abans de l’inici de la pandèmia, es va realitzar la primera trobada  de la “Comissió per l’equitat educativa a...

Crema intencionada de diversos contenidors a Vilanova

Aquests dilluns a tres quarts d'una de la matinada, els Bombers i la Policia Local de Vilanova del Camí van haver d'actuar davant d'un...

Marc Castells denuncia unes pintades que l’amenacen de mort

El passatge que uneix la Rambla Sant Isidre amb el Carrer Nou s'ha despertat aquest matí amb unes pintades amaneçadores cap a l'alcalde d'Igualada,...

Quatre detinguts per diversos robatoris a l’interior de vehicles

Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 18 i el 19 de maig tres homes i una dona, d’entre 23 i 29 anys, com...

La Torre de Claramunt no pavimentarà el camí del Xaró després de consultar-ho amb els veïns

Els veïns i veïnes del Xaró han decidit a través d’una enquesta popular que no es pavimenti el camí que uneix el nucli del...
Compartir