El desdoblament de la C-15 és una prioritat del nou govern de Quim Torra

367

El nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha afirmat aquest dimarts en una entrevista a l’ACN que una de les prioritats del nou Govern serà el projecte de construir un tercer carril a la C-15 (el sistema 2+1), entre Vilafranca del Penedès i Igualada, i també a la C-16 (entre Berga i Bagà).

Sense una data concreta, el conseller ha assegurat que es farà com més aviat millor i que es necessita “una xarxa viària que no tan sols sigui segura, sinó que també sigui eficient i doni servei a l’economia del país”.

Aquesta és una demanda que ja ve de fa anys des de la comarca de l’Anoia i de l’Alt Penedès en el cas de la C-15, tot i que es dubta de la viabilitat de la fòrmula del 2+1. Aquest es tracta de la instal·lació d’un tercer carril reversible que podria anar canviant de sentit de circulació en funció de les necessitats del trànsit. En aquest sentit, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, té previst reunir-se amb el Departament de Territori per exposar la situació i reclamar que la carretera tingui dos carrils en cada sentit, és a dir, passi a ser atuovia.

De fet, la portada de La Veu de l’Anoia de la setmana passada anava en aquesta direcció i ens mostravem contundents titulant: “Quants morts calen per desdoblar la C-15?”

Aquesta notícia arriba després que fa pocs dies dues persones perdessin la vida en aquesta carretera a l’alçada de Capellades.