15.1 C
Igualada
Diumenge, octubre 17, 2021

El Consell Comarcal organitza tallers per reduir el malbaratament alimentari

El Consell Comarcal de l’Anoia fomenta la reducció del malbaratament alimentari a la comarca mitjançant l’organització de tallers d’aprofitament d’aliments a escoles i municipis de la mà del Col·lectiu Eixarcolant i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Els tallers s’han començat a fer el mes d’abril i s’allargaran fins el juny, i estan dirigits als escolars i als habitants dels municipis de Jorba, Castellolí, Copons, Argençola, Rubió, Montmaneu, Orpí, Carme, Tous, Miralles, Bellprat i Veciana. El primer taller va tenir lloc el 21 d’abril a l’escola Guerau de Jorba, amb els alumnes de 4t, 5è i 6è, i el segon va ser dissabte dia 1 a Castellolí, una activitat oberta a tota la població i emmarcada dins dels actes previs a la festa major.

El vicepresident de Medi Ambient del Consell Comarcal, Santi Broch, explica que “els tallers treballen a partir del que cadascú pot fer per reduir el propi malbaratament alimentari i, alhora, per tal d’incrementar la sostenibilitat i qualitat nutricional de la dieta, fomenten els productes de temporada i proximitat, l’aprofitament dels aliments imperfectes estèticament i diferents parts dels aliments que sovint es descarten, i revisant els hàbits de compra i conservació dels aliments”. Al final dels tallers escolars s’entrega als alumnes una bossa de roba per dur-hi l’esmorzar juntament amb un tríptic informatiu. Al centre s’entreguen cartells informatius i una guia pedagògica per al col·lectiu de mestres, perquè puguin seguir treballant la temàtica a l’escola. En els tallers per a públic adult, es fa entrega també del tríptic informatiu com a recordatori de l’activitat.

Aquesta iniciativa del Consell Comarcal, amb la qual aposta així per la sensibilització ambiental i les actuacions km 0, vol posar en relleu que, d’acord amb l’ONU per l’Alimentació i l’Agricultura, 1/3 dels aliments produïts al món es malbaraten abans d’arribar al consumidor final, tot allò que no es cull, que es descarta pel seu aspecte, o que es fa malbé en botigues, supermercats o restaurants. També es remarca que un percentatge molt elevat d’allò que s’arriba a vendre s’acaba malbaratant a les llars.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Han començat les obres de remodelació de la plaça de la Unió

Durant els darrers dies han començat les obres de remodelació de la Plaça de la Unió de Vistalegre de Santa Margarida de Montbui. Els...

Marc Solsona (Junts): “A Jorba no ens fa falta més sòl industrial”

El portaveu de Junts a Jorba, Marc Solsona, ha explicat en una entrevista la posició contrària de la seva formació davant la consulta del...

Iniciativa del Consell Comarcal per evitar l’aïllament de la gent gran

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb el suport de Diputació de Barcelona i els ajuntaments adherits, han posat en marxa el projecte Anoia Vellesa...

“Jo que sóc xic, en vers t’ho dic”, d’Ita Molins; una immensa manifestació d’afecte i tendresa

Atès que la setmana passada, es va dur a terme, a la Biblioteca Central d’Igualada, l’acte de presentació del llibre-poemari infantil “Jo que sóc...

La Xarxa porta “La faula de l’esquirol”, de La Baldufa, a l’Ateneu

El grup La Xarxa d’Igualada continua amb la programació d’espectacles per a tota la família. Per demà diumenge 17 d’octubre, a ¼ d’1 del...
Compartir