27 C
Igualada
Dissabte, juny 19, 2021

El Consell Comarcal organitza tallers per reduir el malbaratament alimentari

El Consell Comarcal de l’Anoia fomenta la reducció del malbaratament alimentari a la comarca mitjançant l’organització de tallers d’aprofitament d’aliments a escoles i municipis de la mà del Col·lectiu Eixarcolant i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya. Els tallers s’han començat a fer el mes d’abril i s’allargaran fins el juny, i estan dirigits als escolars i als habitants dels municipis de Jorba, Castellolí, Copons, Argençola, Rubió, Montmaneu, Orpí, Carme, Tous, Miralles, Bellprat i Veciana. El primer taller va tenir lloc el 21 d’abril a l’escola Guerau de Jorba, amb els alumnes de 4t, 5è i 6è, i el segon va ser dissabte dia 1 a Castellolí, una activitat oberta a tota la població i emmarcada dins dels actes previs a la festa major.

El vicepresident de Medi Ambient del Consell Comarcal, Santi Broch, explica que “els tallers treballen a partir del que cadascú pot fer per reduir el propi malbaratament alimentari i, alhora, per tal d’incrementar la sostenibilitat i qualitat nutricional de la dieta, fomenten els productes de temporada i proximitat, l’aprofitament dels aliments imperfectes estèticament i diferents parts dels aliments que sovint es descarten, i revisant els hàbits de compra i conservació dels aliments”. Al final dels tallers escolars s’entrega als alumnes una bossa de roba per dur-hi l’esmorzar juntament amb un tríptic informatiu. Al centre s’entreguen cartells informatius i una guia pedagògica per al col·lectiu de mestres, perquè puguin seguir treballant la temàtica a l’escola. En els tallers per a públic adult, es fa entrega també del tríptic informatiu com a recordatori de l’activitat.

Aquesta iniciativa del Consell Comarcal, amb la qual aposta així per la sensibilització ambiental i les actuacions km 0, vol posar en relleu que, d’acord amb l’ONU per l’Alimentació i l’Agricultura, 1/3 dels aliments produïts al món es malbaraten abans d’arribar al consumidor final, tot allò que no es cull, que es descarta pel seu aspecte, o que es fa malbé en botigues, supermercats o restaurants. També es remarca que un percentatge molt elevat d’allò que s’arriba a vendre s’acaba malbaratant a les llars.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Igualada Mentoring tindrà 2a edició després de l’èxit de la primera

L’auditori del Museu de la Pell ha acollit l’acte de cloenda de l’Igualada Mentoring, un programa organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i la Unió Empresarial...

Augmenten els assalariats a l’Anoia, però baixa el nombre de llocs de treball

L’Anoia va tancar el mes de març amb 33.740 llocs de treball (afiliacions a la Seguretat Social segons seu de l’empresa al règim general...

L’editorial: Dormitori

Fa un parell d’anys llargs es publicava un article -de l’economista local Xavier Canalis- en el diari digital Eix Diari del Garraf. Un extracte:...

Homenatge de l’AFA Dolors Martí a Rosa Montrabeta

Divendres, 11 de juny, l’AFA de l’escola Dolors Martí i Badia va retre homenatge a la Rosa Montrabeta per haver estat la primera directora...

Deu cellers presenten la primera Guia Enoturística de l’Anoia

Un total de deu cellers, set d’ells de l’Anoia, han presentat aquesta setmana la primera edició de la Guia Enoturística de l’Anoia, una iniciativa...
Compartir