21.2 C
Igualada
Dijous, maig 13, 2021

El Consell Comarcal obté la distinció de turisme sostenible Biosphere

El Consell Comarcal de l’Anoia i 17 empreses de la comarca han aconseguit el distintiu Biosphere 2020 pel seu compromís amb el medi ambient i amb el turisme sostenible. El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” és un distintiu desenvolupat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics, basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Les empreses, serveis i entitats distingides amb la Certificació Biosphere són: Can Morei, Oficina Turisme de Calaf, Cal Barrusca, Cal Prat, Punt d’Informació d’Igualada, Observatori de Pujalt, Cal Fuster de la Plaça, Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, Ajuntament de Capellades, Cal Peret Saboner, Anoia Patrimoni, Can Alemany, Can Gramunt, La Isla Verde, Cal Carulla, Vila Caelus, Ocisport Serveis Esportius i Consell Comarcal de l’Anoia.

Daniel Gutiérrez, conseller de Turisme remarca que “la sostenibilitat és el camí de present i futur de l’activitat turística. A l’Anoia treballem per ser una destinació sostenible de referència, fomentant una activitat turística responsable, coherent i conscient a nivell ambiental, social i econòmic. Amb el compromís Biosphere posem l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible com a eixos fonamentals de la política turística comarcal”.

El “Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere” vol estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona. Es tracta d’un programa desenvolupat per la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), que té com a principal finalitat implementar una gestió més sostenible en tots els agents d’una destinació turística.

El desplegament i implantació territorial del programa s’articula amb la Cambra de Comerç de Barcelona, com a entitat representativa del sector empresarial de les comarques de Barcelona i amb una gran implantació territorial, i els 11 ens de gestió turística comarcals en conveni amb la Diputació de Barcelona. A l’Anoia, és el Consell Comarcal de l’Anoia l’ens gestor i impulsor perquè les empreses i institucions s’adhereixin a aquesta metodologia de treball en la línia de la qualitat i la sostenibilitat.

Les empreses de serveis turístics de la comarca interessades a adherir-se al projecte i aconseguir el segell hauran de seguir un programa basat en l’assistència a formacions, participació en tallers col·lectius i rebran l’assessorament i acompanyament d’implantadors especialistes en el compliment dels requisits del segell. A més, el Consell Comarcal de l’Anoia promourà i donarà visibilitat a totes aquelles iniciatives que se sumin al compromís Biosphere.

Per poder participar al projecte cal contactar amb l’adreça turisme@anoia.cat.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Salut preveu començar a vacunar als menors de 40 al juliol

Salut calcula que començarà a vacunar la franja 40-49 a meitats de juny o fins i tot abans i els menors de 40 al...

Visita de Jordi Cuadras a Mataró per conèixer polítiques d’habitatge i l’aposta universitària

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, continua la ronda de visites a alcaldes de Catalunya per a conèixer bones pràctiques de polítiques municipals...

Vilanova s’adhereix a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà

L’Ajuntament de Vilanova del Camí s’ha adherit a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’adhesió va ser aprovada en...

La Veu de l’Anoia i el Teatre de l’Aurora renoven l’acord de col·laboració

Unicoop Cultural i Publicacions Anoia han renovat el conveni de col·laboració que permet mantenir i fomentar els vincles entre ambdues entitats anoienques, amb l’objectiu...

Jorba convocarà una doble consulta popular sobre el polígon del Parc Tecnològic i la implementació de renovables

L’Ajuntament de Jorba assumirà i ampliarà la proposta de la plataforma ciutadana Jorba Reflexiona de convocatòria d’una consulta popular no referendària en relació a...
Compartir